Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ljungskile värvar allsvensk mittfältare

UPPDATERAD: Ljungskile har gjort klart med ytterligare en spelare. I går presenterades innermittfältaren Amir Suljic från Åtvidaberg . – En kompetent spelare med rutin och erfarenhet, säger sportchefen Lennart Göransson.

Under måndagen la han ytterligare en pusselbit till Ljungskiles lagbygge inför kommande säsong när mittfältaren Amir Suljic, 23 år, skrev på för ett år.
Suljic är innermittfältare och har spelat i Åtvidaberg de senaste sju säsongerna, fem i superettan och två i allsvenskan. Under fjolåret startade han i 15 matcher i allsvenskan, men blev bänkad under hösten.
– Jag har haft koll på Amir väldigt länge. Han gjorde en kanonsäsong på våren förra året men hamnade sedan utanför på hösten, säger tränaren Tor-Arne Fredheim, som bor och har verkat i Östergötland under många år.
Fredheim menar att Amir Suljic är en spelare som passar perfekt in i Ljungskiles trupp.
– Förra säsongen var vi hela tiden oroliga att något skulle hända med Kitic och Genalvo på det centrala mittfältet. Nu kan vi andas ut oavsett vad som händer. Tidigare har vi värvat flera oerfarna spelare men i Amir får vi en spelade med erfarenhet, säger han.
Amir Suljic beskriver sig själv som en central mittfältare som gillar att styra bolltempot och fördela bollar. Han hade ett kontraktsförslag från Åtvidaberg, men det valde han att säga nej till och var därför fri att gå vart han ville. Något som gjort det ekonomiskt möjligt för Ljungskile att värva honom.
– Jag har haft förslag från olika klubbar, men Ljungskile kändes rätt. Dels på grund av tränaren Tor-Arne Fredheim men också för att dom verkar ha något stort på gång. Förhoppningsvis ska det bli bra för min utveckling, säger han.
Amir Suljic gjorde sin första träning med Ljungskile på måndagen. Han kommer nu att flytta till Uddevalla och har skrivit på för en säsong.
– Vi ville egentligen ha honom på två år, men han får flytta hit först och se om han trivs, säger Fredheim.
– Han flyttar ju till Sveriges framtida, skojar Göransson som hade hoppats kunna presentera ytterligare en spelare på måndagens presskonferens.
Men så blev det inte. Klubben letar fortfarande efter en målvakt och en anfallare, kanske två. Dessutom ska det in ytterligare en assisterande tränare.
– Vi är ute i god tid och har snart en full trupp. Jag är inte orolig, säger han.