Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Klar för LSK: Målvakten Ivo Vazgec är spelklar för LSK med omedelbar verkan.

Ljungskile värvar ny målvakt

Ljungskile SK värvar en ny målvakt redan innan transferfönstret öppnar. Ivo Vazgec, 29, är klar för klubben med omedelbar verkan. – Det är nödvändigt. Vi behöver, rutin, säger LSK-tränaren.

Bohusläningen har tidigare berättat att Ivo Vazgec tränat med LSK sedan ett par veckor tillbaka. Den rutinerade målvakten, som senast spelade allsvesnkt med Brommapojkarna i två säsonger, vaktade också målet för LSK:s U21-lag när Värnamo besegrades med 3–1.

Tidigare i veckan lämnade Ljungskile SK in en ansökan till Svenska fotbollförbundet om att kunna få dispens för att värva Vazgec utan att behöva invänta sommarens transferfönster.

På fredagen fick LSK godkänt. Ivo Vazgec kommer därmed att stå i målet när U21-laget möter Jönköping på måndag.

Han kommer också att finnas med i truppen till söndagens hemmamatch mot Ängelholm: Jonathan Johansson, som gjorde sin bästa match hittills mot Varberg senast (1–1), kommer få fortsatt förtroende i målet.

– Jonathan har höjt sig sedan Ivo (Vazgez) tränat med oss och det är positivt, säger Fredheim och fortsätter:

– Jonathan kommer att stå på söndag om inget oförutsett händer. Han fick en stämpling över fingrarna i slutet av matchen mot Varberg, men om det är okej så står han i mål, säger LSK-tränaren Tor-Arne Fredheim.

LSK har skrivit ett korttidskontrakt som sträcker sig fram till 31 juli.

Tor-Arne Fredheim gör ingen hemlighet av att han tycker att Robertino Kljajic inte levt upp till förväntningarna:

– Jag har sagt till honom att han kan söka sig till andra klubbar. Det är enbart på grund av sportsliga skäl.

Ivo Vazgec har rutin från klubbar som IFK Norrköping, Jönköping och Landskrona. Men han har också varit proffs i Ålborg, polska Slask Wroclaw och Larissa på Cypern.

– Det är en reflexsnabb målvakt som är bra på att sätta igång spelet och har en ordentlig vinnarskalle, är Fredheims omdöme.

Ivo Vazgec var också avstängd av BP i fjol på grund av diciplinära skäl: Det är Tor-Arne Fredheim förstås väl medveten om:

– Det är klart man tar hänsyn till alla situationer. Vi tar alltid reda på allting innan vi värvar speklare, Men alla är värda en andra chans.