Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brandon McDonald är klar för Ljungskile och hamnade direkt i rampljuset.

Ljungskile värvar ny mittback

LSK värvar 28-årige mittbacken Brandon McDonald från Real Salt Lake.

Ljungskile SK har gjort klart med en ny mittback. Det är 28-årige Brandon McDonald som skrivit på för ett år.
– Han har den profil vi söker, säger tränaren Tor-Arne Fredheim.
Ljungskile. Ljungskile fick tips om Brandon McDonald via agenter. Han känner även målvakten Alex Horwath som gav goda vitsord. McDonald kom till Sverige och Uddevalla i lördags och efter läkarundersökning blev han helt klar under måndagen.
– Han ska göra sitt första träningspass om en stund. Han är en rutinerad och explosiv mittback, säger Tor-Arne Fredheim som fått ett gott intryck av McDonald.
Brandon McDonald är 28 år. Han har spelat 140 matcher i MLS som är den högsta amerikanska ligan. Han är ursprungligen från Arizona och har representerat klubbar som LA Galaxy, San José Earthquakes och DC United. Senast representerade han Real Salt Lake.
– Det är första gången jag är i Sverige, men har fått ett väldigt bra intryck av klubben som tagit emot mig med öppna armar, säger han.
Vad vet du om svensk fotboll?
– Inte så mycket. Jag känner till Zlatan förstås och har haft lite kontakt med Charlie Davies i Hammarby, säger han och ler.
Tor-Arne Fredheim tycker det är viktigt att få in rutin i mittförsvaret där Ljungskile tappat spelare som Nuri Mustafi, Patrick Hopkins och Sandeep Mankoo.
– Det har varit mycket mittbackar in och ut på försäsongen, men vi har inte hittat rätt. Anton Tideman och Rebin Sulaka har gjort det väldigt bra så här långt i träningsmatcherna. Det har blivit mycket matcher för dom och det har gått undan, men dom är inte helt redo för superettan ännu, säger han.
Eventuellt kan det bli spel för Brandon McDonald mot Örgryte i genrepet på lördag.
Ljungskile SK är ute efter ytterligare minst en spelare. Nya zeeländaren Steven Old var med på träningslägret i Turkiet i förra veckan och är inte avskriven ännu.
– Han gjorde en helt okey match mot IFK Mariehamn och är fortfarande aktuell, säger Tor-Arne Fredheim.
Är det en spelare till ni söker?
– Åtminstone en till. Antingen en mittback eller högerback. På den positionen har vi egentligen bara James Sinclair nu. Aaron Nichols har stöttat upp men vi skulle vilja ha in en till, säger Fredheim.
Ljungskiles premiär i superettan är hemma mot Östersund söndagen den 6 april.