Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ellinor Östlund, Mattias Ottosson och dottern Alicia, 12, framför nya bostaden i Brf Hälle Lider i Ljungskile. Foto: Maria Lindeskär Divinephoto

Ljungskiles nya lägenheter hyllas: "Fantastisk natur och utsikt"

Efter bara tre månader i den nybyggda lägenheten på Hälle Lider i Ljungskile trivs familjen Östlund/Ottosson hur bra som helst. "Man känner sig så välkommen i det här samhället, alla hälsar och ler mot varandra" säger en glad Ellinor Östlund.

I våras lämnade Ellinor Östlund, sambon Mattias Ottosson och barnen Linnea, 17, och Alicia, 12, huset på landet utanför Uddevalla för att flytta till Ljungskile. Ny adress blev en fyra på Hälle Lider, en av de 31 nybyggda lägenheterna som stod inflyttningsklara i slutet av mars.

– Vi har en fantastisk utsikt mot bäckravinen som ligger precis intill huset och även från grannarnas lägenheter har vi sett att rummen fylls av naturens skådespel. Jag ser fram emot att möta alla våra årstider här, säger Ellinor Östlund.

Berömmer arkitekten

Varje lägenhet har en inglasad balkong mot bäcken, ett imponerande ljusinsläpp och väl tilltagna badrum. Ellinor Östlund tycker att alla lägenheter hon varit inne i håller en väldigt hög standard. 

Läs mer om lägenheterna i Brf Hälle Lider och se visningstider här

– Som vi upplever det så har arkitekten tänkt igenom de här bostäderna noga och gjort det smart. Lägenheterna är välplanerade och trots att vi lämnade ett hus på landet upplever vi inte att vi fått det mindre. Här finns mycket rymd, säger hon och bekräftar därmed arkitektens mål; att skapa ljusa och öppna lägenheter som känns större än de är och tar till vara på varje kvadratmeter.

Nära till havsbad och fjäll

Med en kort promenad når familjen både bad vid Kallbadhuset och myllret av alla stigar i Bredfjällets naturreservat. De har snabbt hittat sin plats i samhället.

– Allt som gör vår vardag lättare finns i närheten. Det var tufft att lämna huset på landet men det är skönt att slippa rensa ogräs och ändå ha naturen i sin direkta närhet, förklarar Ellinor och passar på att lyfta den omtalade Ljungskileandan.

– Folk är så välkomnande och tycker det är kul med nya ansikten, det märks tydligt när man går längs med strandpromenaden och alla ler och hälsar. Samtidigt imponeras jag av alla lokala entreprenörer som värnar om sitt Ljungskile, det är verkligen ett gemytligt samhälle där man tar hand om varandra.

"Högt betyg från kunderna"

Caroline Andersson, som är projektledare på Peab, har även hon fastnat för det mysiga området på Hälle Lider.

– Lugnet här är speciellt, bostäderna hänger ihop så fint med bäcken och naturen, säger hon.

Det finns fortfarande ett fåtal lägenheter till salu i Brf Hälle Lider.

– Om man är nyfiken rekommenderar jag verkligen att man går på en visning och upplever området på plats. Här finns en inredd trea som visningslägenhet där man kan få en bra känsla av boendet, berättar Caroline Andersson och fortsätter:

Den vackra naturen vid Brf Hälle Lider är som en egen liten värld. Foto: Maria Lindeskär Divinephoto
Den vackra naturen vid Brf Hälle Lider är som en egen liten värld. Foto: Maria Lindeskär Divinephoto

– De som har flyttat in har varit nöjda. Brf Hälle Lider har fått högt betyg från kunderna i den branschgemensamma undersökning som skickas ut efter inflytt. Vi är såklart väldigt glada och stolta över att vi lyckats väl och att våra kunder trivs så bra.

Tryggt köp av bostad

Genom Peabs försäkring Bokostnadsskydd slipper köparna stå för kostnaderna för den nya bostaden om det gamla hemmet inte skulle bli sålt före inflyttning. Detsamma gäller om du skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Försäkringen täcker månadsavgiften till bostadsrättsföreningen i upp till ett år.

Läs mer om Peabs bokostnadsskydd här

– Man ska inte känna sig stressad över att få sitt tidigare hem sålt. Vi hoppas att detta gör att man känner sig trygg i sitt köp. Peab köper dessutom upp de osålda lägenheterna i väntan på att någon flyttar in, så osålda bostäder är inget som drabbar föreningen ekonomiskt, förklarar Caroline Andersson.