Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"I dag har vi vår specialistläkarmottagning här på Storgatan i Trollhättan men jag hoppas att vi så småningom kan öppna upp mottagningar på fler orter runt om i Fyrbodal", säger Arvin Yarollahi som är en av specialistläkarna.

Lokala specialistläkaren: "Patienter slipper åka hela vägen till Göteborg"

I våras slog Dr Arvin upp dörrarna till en ny privat specialistläkarmottagning i Trollhättan. Syftet var att komma närmare patienterna i Fyrbodal – och att erbjuda dem som väntat länge i vårdkö en chans att träffa specialistläkare direkt. "Det finns ett skriande behov av fler vårdgivare därute, särskilt i dessa tider", säger Arvin Yarollahi.
Oavsett om smärtan är orsakad av förslitningar, inklämning av mjukdelar (nerver/senor) eller trauma (bland annat sportrelaterade skador) blir du hos Dr Arvin noggrant undersökt och utredd av en specialistläkare. 
Oavsett om smärtan är orsakad av förslitningar, inklämning av mjukdelar (nerver/senor) eller trauma (bland annat sportrelaterade skador) blir du hos Dr Arvin noggrant undersökt och utredd av en specialistläkare. 

I dagsläget fokuserar Dr Arvin – Specialistläkarna på ortopedi (knä-, höft- och axelbesvär), rygg och nacke. På längre sikt hoppas Arvin Yarollahi att deras verksamhet ska erbjuda specialistvård inom flera olika områden och att mottagningen på så sätt blir ett närmare alternativ för många fler i Fyrbodal.

– Vi vill ju täcka de behov som finns. Bor du i Trollhättan kanske det varit okej att ta sig ner till Göteborg men så fort du kommer upp en bit i Dalsland blir det väldigt långt att åka om du ska kunna ta del av komplett specialistvård, säger Arvin.

Viktigt att få gå till samma läkare

De patienter som kommer till Dr Arvin i dag gör det via försäkringsbolag eller betalar själva. Något avtal med den offentliga hälso- och sjukvården har inte mottagningen, så regionen kan inte skicka patienter dit.

Läs mer om de specialistområden Dr Arvin erbjuder invånarna i Fyrbodal

– Men av egen erfarenhet vet jag att om vi kan hjälpa till med att lätta på den totala mängden vårdbehov som finns, och på så sätt tillgodose befolkningens behov inom rimlig tid, så är det välkommet. Särskilt när vi befinner oss mitt i en pandemi, berättar Arvin Yarollahi och fortsätter:

– Jag har tidigare varit verksamhetschef inom sjukvården och vet hur viktigt det är med kvalitet, bemötande och patientsäkerhet. För att inte tala om vikten av kontinuitet och möjligheten att få gå till samma läkare från början till slut. Detta bara måste vara drivkrafterna för en privat aktör. Det är det för oss.

"Många rekommendationer"

Just bemötandet lyfter han återkommande som en stor del av sin vision.

– Varje patient som besöker oss måste få vår fulla uppmärksamhet. Man ska få tid att prata om sina bekymmer. Att vi jobbar på det här sättet vet vi är uppskattat, då vi förstår att många kommer till oss efter rekommendationer, berättar Arvin.

Dr Arvin – Specialistläkarna kan genomföra mindre operationer på plats. Vid mer omfattande åtgärder remitterar de patienter till privata samarbetspartners i Göteborg.
Dr Arvin – Specialistläkarna kan genomföra mindre operationer på plats. Vid mer omfattande åtgärder remitterar de patienter till privata samarbetspartners i Göteborg.

Hittills har han och de andra specialistläkarna på kliniken vårdat personer från Strömstad, Bengtsfors, Trollhättan och Vänersborg.

– Ofta är det människor som inte lyckats få hjälp via primärvården, som har svårt att få en remiss för att få komma till någon som är specialist på till exempel knä eller axel. De flesta vill ju bara få veta vad som är fel och faktum är att en majoritet av dem som kommer till specialistläkare inte behöver opereras, det kan räcka med enklare behandlingar. Hos oss får man träffa en specialist, genomgå en grundlig utredning, rehabilitering och behandling.

Allt fler tecknar sjukvårdsförsäkring

Sedan Dr Arvin – Specialistläkarna öppnade i våras har mottagningen kontinuerligt skrivit avtal med fler och fler försäkringsbolag. Dessa innebär bland annat att kliniken kan utfärda invaliditetsintyg, alltså de intyg patienter behöver för att få ut skadeersättning.

Samtidigt har Arvin fått klart för sig att allt fler människor, parallellt med att vårdköerna ökar, tecknar sjukvårdsförsäkringar. Det gör att visionen om att bli en ännu större och bredare aktör i området fortsätter att frodas.

– I dag har vi vår specialistläkarmottagning här på Storgatan i Trollhättan men jag hoppas att vi så småningom kan öppna upp mottagningar på fler orter runt om i Fyrbodal. Så vi välkomnar alla specialister som vill vara med och bygga upp ett lokalt specialistläkarhus och ett närmare alternativ än de privata vårdgivarna i Göteborg.