Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Stöttas. Marcus Göthberg, flickvännen Joanna Terning och Alexander Göthberg Andersson har fått god respons på sin idé att bjuda barn på gratis båtturer.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Många vill hjälpa Marcus med turer

Förra veckan berättade Marcus Göthberg i Bohusläningen om sin plan att gratis bjuda med sig barnfamiljer på sjön. Nu har många hört av sig för att få hjälpa till.

Intresset för Marcus Göthbergs gratis båtturer var stora redan innan Bohusläningen skrev om hans idé. Men sedan artikeln publicerades har intresset ökat ytterligare.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det har exploderat. Många har hört av sig och velat hjälpa till, berättar han.

Marcus Göthberg har bland annat fått ett presentkort på mat av Coop Forum Torp, bröd och bullar från City Gross, och säkerhetsutrustning av Marinfirman Navinordic i Henån. Dessutom ska Skärgårdsbåtarna ha lovat ut ett antal platser på någon av sina turer i augusti.

I helgen gjorde Marcus Göthberg sin första tur tillsammans med två barn och en förälder.

– När de kom ut till Korstensholmen blev båda killarna fascinerade av krabbor, fiskar och havet. Det var underbart att få se. Barnen kom fram och tog i hand och tackade efteråt.

Det är första året som Marcus Göthberg erbjuder gratis båtturer till familjer som annars inte har möjlighet att komma ut på havet. Eftersom intresset har varit så stort hoppas han kunna göra om samma sak redan nästa år – men då med start redan i maj.