Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Författardebut. Ola Lindholm, bosatt på Skaftö, har skrivit barn och ungdomsboken "Odjuret vaknar" som handlar om monster och fantasidjur.

Monster och fantasidjur i Olas debutbok

För några år valde Ola Lindholm, bland annat känd som programledare i flera barnprogram, och övriga familjen att lämna det hektiska livet i Stockholm för en lugnare tillvaro på Skaftö. Nu debuterar han som barnboksförfattare med boken "Odjuret vaknar."

– Att skriva en barnbok var ett självklart val för mig eftersom jag har arbetat så mycket med barn och ungdomar, säger Ola Lindholm.

Det är några år sedan flyttlasset gick från Stockholm till Skaftö. En anledning till flytten var att Ola Lindholm och hans sambo Lotte hittat ett hus som de var förtjusta i.

– Det är också så att min sambo har anknytning till Skaftö, säger Ola Lindholm. Dessutom ville vi att vår son skulle få möjlighet att växa upp på en plats där det är lugnare och mer tryggt än i Stockholm.

Ola Lindholm har funderat att skriva en bok under en längre tid. Till slut satte han sig ner framför datorn och lät fantasin flöda. Det har tagit lång tid att arbeta med berättelsen.

– Boken handlar om en pojke som heter Andy som har fruktansvärda mardrömmar. Till slut börjar han drömma om ett fruktansvärt monster som hotar hela världen. För att bekämpa odjuret tar Andy bland annat kontakt med familjen Angel som bor ute på en enslig ö och arbetar som drömfångare.

Det är Bonniers som har beslutat sig för att trycka boken, som nyligen getts ut. Just nu pågår arbetet för fullt med att skiva ytterligare en bok som handlar om monster och fantasidjur.

Ola Lindholm brukar sitta hemma i det nyrenoverade huset på Skaftö och skriva och det är viktigt att han kan göra detta i lugn och ro.

– Jag har flera idéer på ytterligare böcker där en del av miljön kommer från Skaftö, säger han.

Ola Lindholm har sysslat med många olika saker under sitt yrkesverksamma liv. Han började sin karriär på ZTV och har bland annat varit programledare för barnprogrammen "Myror i brallan" och "Wild Kids." Han har också varit programledare i Melodifestivalen och chefredaktör för barn- och ungdomstidningen Kamratposten.

– Just nu ägnar jag mig åt att skriva på heltid, men det är inte uteslutet att jag börjar jobba med tv i framtiden. Men då måste det vara något som intresserar mig.

Ola Lindholm är engagerad i många olika saker på Skaftö och är bland annat tränare för ett knattelag i fotboll. Han följer noga vad som händer både på Skaftö och i Lysekils kommun.

– Jag tycker att Skaftö är en fantastisk plats framför allt under sommaren när solen tittar fram, säger han.