Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
VINNARE. Munkedals danske spelare Finn Tugwell, med OS-brons i dubbel på meritlistan, vann helgens bästa match i Munkedals sporthall

Munkedal får vänta länge på kvalet

Munkedal var pressat att vinna minst en av helgens två hemmamatcher när de sista omgångarna av superettan spelades i helgen. Nu väntar kval - med det dröjer länge.

Spelare och publik får vänta ända till slutet av april innan två omgångar avgör vilka lag som får spela i näst högsta serien kommande säsong.

– Ja, det är lite olyckligt, men vi måste invänta division 1-kvalet innan vi vet vilka lag som ska kvala till superettan, säger Munkedals lagledare Benny Johansson.

Han var nervös inför lördagens match mot Ängby/Spårvägen 3 som visserligen är sist i serien och redan nedflyttningsklart, men det fanns trots allt ett litet nedflyttningshot inför avslutningen.

Nu löste sig allt under lördagen. Eslöv, som var enda konkurrenten om kvalplatsen förlorade klart, 1–6, mot Söderhamn B.

Samtidigt såg Munkedal till att för egen del besegra sitt motstånd med samma siffror sedan Simon Söderlund och Finn Tugwell ordnat två segrar var medan Eskil Lindholm och Erik Åhman tog varsin.

Därmed var söndagsmatchen mot det andra av tre Ängby/Spårvägen-lag i serien betydelselös.

Den som missade inledningen av den matchen är att beklaga då Munkedals danske OS-medaljör Finn Tugwell ställdes mot fransmannen Benjy Capello i vad som blev helgens bästa match.

Den avgjordes i en mycket välspelad femsetare där dansken till slut var den kallaste och starkaste i ett dramatiskt avgörande set med flera dueller där båda hade ett antal matchbollar.

– Det var en fantastiskt bra match. Synd att den inte gällde något. Då hade vi nog haft fler än 25 på läktaren, säger Benny Johansson.

Munkedal, som med undantag av Tugwell mönstrade något av ett B-lag söndagens betydelselösa match, hade inte mycket att sätta emot det spelskickliga bortalaget.

Nu kan spelarna helt rikta in sig på träning och uppladdning inför kvalet där Norrtull och Köping är tänkbara motståndare.

Där räknar Benny Johansson med att, med undantag för armbågskadade Carl Ahlander, kunna mönstra bästa möjliga lag. Det kan behövas med tanke på hur säsongen blivit. Sex segrar på 14 matcher är inte alls vad klubben hade hoppats på i höstas.

– Ja, vi har haft en massa oflyt och saknat spelare av olika anledningar. Vi siktade ju på elitserien den här gången. Nästa säsong? Vi får se, jag har knappt börjat prata med spelarna om det. Några har hört av sig och vill spela för oss, men vi får se hur kvalet går, säger Johansson.