Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det kittlade skönt i magen på Saga, 2,5 år. Som tur var höll mamma Anna Erlandsson en vakande hand över färden, så det inte gick för fort.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Mycket att uppleva i och runt Uddevalla

Upplev Uddevalla blev en fullträff. 
Eller vad sägs om ett lämmeltåg på 85 personer som ville se och höra om Tures borg med Stefan Bergendahl som ciceron. Eller alla barn som mötte Mulle på Åleslån.

Nog var det ett välsmakande smörgåsbord som bjöds för tredje året. Det var naturguidningar, kulinarisk kryssning, besök på Villa Elfkullen och Tures borg, mountainbikecykling och goda energiråd bland annat.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Uppe på Åleslån var det nästan lika mycket folk som kottar i skogen. Kottar som man kunde prova att kasta genom olika ringar, en av stationerna på den fiffiga vandringen.

”Jättekul” var det eniga betyget av linbanan.

En av gårdagens många entusiastiska guider var Stefan Bergendahl.

– Det har varit en fantastisk dag. På Villa Elfkullen samlades folk för att gå en botanisk vandring med Jenny Vogel i Ture Dalar. Tänk, klockan 10 en söndagsmorgon.

Handbollsbesök

Själv fick han oväntat besök, när han stod och krattade i Villa Elfkullens trädgård.

– En buss stannade härutanför och ut ramlade ett helt handbollslag, Skurus damer. De hade åkt hit på vinst eller förlust, men jag gav dem en guidning. Det visade sig att en av ledarna hade anknytning till Uddevalla. De blev faktiskt mäkta imponerade, sån’t här har de inte i Stockholm.

Visserligen försökte Stefan hålla kvar laget så länge som möjligt allt för att störa uppladdningen. Nu hjälpte inte det eftersom Kropps förlorade matchen.

– Tanken med den här dagen är ju att föreningar ska kunna presentera och marknadsföra sig, berättar Stefan.

Själv ledde han en vandring till Tures borg med inte mindre än 85 personer, han trodde att det kanske skulle komma hälften

Eftermiddagen ägandes åt en kulinarisk kryssning med Byfjorden.

– Jag gillar den här kombinationen, berättelser, mat och en båtfärd.

Det tyckte även de 50 passagerarna som spisat mat lagad efter kokboken Till bords ombord.

– Vad jag har hört har det varit mycket folk hela dagen. Det är kul att det är sån bredd på aktiviteterna, och sedan har vi ju haft tur med vädret, säger Sofia Olsson, en av de ansvariga på kommunen.

Uddevallaborna kan med rätta vara stolta över sin stad med allt vad alla föreningar har att bjuda på.