Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Natalie flyttar till drömläge i Uddevalla: ”Så himla pirrig”

Det är ett av de mest omtalade områdena i Uddevalla för tillfället. Natalie Franzén Kotarevic, 24, förstår varför. Strax före midsommar flyttar hon in i en nyproducerad trea på Sundsstrand – med drömutsikt över Byfjorden. Och nyligen släpptes ytterligare bostäder till försäljning.

I juni 2020 slog hon till på en trea i nyproduktionen Sunds Terrasser och sedan dess har Uddevallabon Natalie längtat, planerat och förberett sig på den stora annalkande flytten.

– Varje gång jag pratar om det här blir jag så himla pirrig. Dels för att det är nyproduktion men också för att det är världens utsikt. När jag var här första gången skulle jag filma utsikten med mobilen och skicka till min pappa. Det enda man hör mig säga är ”oh my God, oh my God”. Men filmen gör inte verkligheten rättvisa, detta måste upplevas på plats.

Så här kommer det se ut när de fyra husen som ingår i Sunds Terrasser är färdigbyggda,
Så här kommer det se ut när de fyra husen som ingår i Sunds Terrasser är färdigbyggda,

Natalie berättar att hon under en period i stort sett dagligen hade kontakt med Hökerum Bygg, byggherren som står bakom projektet Sunds Terrasser. Allt för att utnyttja möjligheten att kunna skräddarsy lägenhetens interiör efter hennes egna önskemål.

LÄNK: Se priser och tillgängliga bostäder i Sunds Terrasser här

– Eluttagen är kvar, allt annat har jag ändrat, säger Natalie och skrattar.

– Skämt åsido, här har Hökerum Bygg varit fantastiska att ha att göra med. Jag var ute efter något som inte fanns bland deras ordinarie tillval i katalogen, men då hjälpte de mig att ta fram det jag sökte. Så nu får jag till exempel det mörka kakel jag ville ha till mitt badrum.

Stor inglasad balkong

Natalies lägenhet ligger i ett av de två hus som började byggas först i projektet. Nu produceras ytterligare två hus och de 32 bostäder som följer med dem var det säljstart på så sent som i mitten av mars. För de bostäderna är det tillträde om ett år och därför har de som slår till nu samma möjligheter att sätta sin egen prägel på boendet som Natalie hade.

– Jag rekommenderar verkligen att utnyttja det. Ta bara en sån sak som att man kan välja att få den stora balkongen inglasad, det ger en enorm frihetskänsla med ett extra rum som har den utsikten.

Personliga visningar

Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Uddevalla.
Marlene Bodin Sjöberg, fastighetsmäklare Fastighetsbyrån Uddevalla.

Fastighetsmäklaren Marlene Bodin Sjöberg förklarar att intresset varit stort för lägenheterna i Sunds Terrasser och att Fastighetsbyrån Uddevalla därför upprättat en turordningslista.

– Vi har några intressenter som inte fick den bostad de önskade i första etappen så de har fått en ny chans nu. Med detta projekt är det tydligt att folk slår till när husen börjat ta form, och nu är ju även tredje och fjärde husets stommar på plats, säger hon.

– Under pandemin har vi kört personliga visningar och jag måste säga att även om det blir mer att göra för mig, så blir det mer kvalitet för kunden när de får mer lugn och ro att ställa sina frågor.

Ny butik på Sundsstrand

Ytterligare ett tecken på att ”det nya Sundsstrand” börjar ta form är att en obemannad dygnet runt-butik nyligen öppnat i området. Den ligger vid en av de närliggande förskolorna, bara några hundra meter från Sunds Terrasser och där finns basvaror som mjölk, bröd med mera.

– Man loggar in med e-legitimation och sedan är det självscanning som gäller. Den har redan använts flitigt, berättar Lotten Enander, bostadssäljare på Hökerum Bygg.

– Och behöver man storhandla är det bara tio minuter till Torp köpcentrum. De boende på Sundsstrand har ju nära till E6.

”Känns skyddat och lugnt”

Det sistnämnda utnyttjar Natalie. Hon jobbar på Volvo i Torslanda och tack vare att det är så lätt att ta sig ut på motorvägen når hon sin arbetsplats på runt 50 minuter.

– Samtidigt är det svårt att förstå att E6 ligger så nära när man är vid husen. Området känns väldigt skyddat och lugnt. Och även om det är en liten bit in till Uddevalla så är det lätt att leva med det när man tittar ut över fjorden.