Marina Olsson och Dag Tisell på Bohusläningen plockar skräp med The Perfect World Foundation
Marina Olsson och Dag Tisell på Bohusläningen plockar skräp med The Perfect World Foundation

Lokaltidningarna bidrar till att Bohuskusten städas

Under 2021 kommer Bohusläningen och Strömstads Tidning tillsammans med engagerade kunder bidra till att rensa Bohuskusten på plast. För varje tusenlapp investerad i marknadsföring kommer 1 liter plast plockas upp. Detta som en del i tidningarnas satsning på att inte bara med ord ta tag i hållbarhetsfrågan.

|

Bohuskusten är den del av Sverige som är värst drabbad av skräp och plast i havet. På globala nivåer pratar man om miljarder ton som hamnar i vattnet varje år, med katastrofala konsekvenser för fåglar och andra djurliv. Problemen kräver en långsiktig plan för att hanteras. En av organisationerna som bidrar till den långsiktiga planen är The Perfect World Foundation (TPWF). En organisation som tidningarna nu inleder ett samarbete med.

– Det var under förra året som jag, vår marknadsansvariga Laila Vestlie och vår ansvariga utgivare Gunilla Håkansson diskuterade hur hållbarhetsfrågan kan komma högre upp på agendan i säljorganisationen och skapa förändring på riktigt. Nu, tack vare samarbetet med TPWF, har vi kommit igång, berättar Terese Dewill, försäljningschef på Strömstads Tidning och Bohusläningen.

Målet är att plocka upp 1 ton plast längst Bohuskusten under 2021. Det ska ske dels genom aktiviteter mellan tidningarnas mediarådgivare och kunder och bidrag till TPWF.

– Exakt vilka insatser som väntar får vi se. Men det kan till exempel handla om att anlita dykare som plockar upp spökgarn. Eller att våra mediarådgivare, i dessa coronatider, kunna träffa kunder utomhus och tillsammans göra något gott.