Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Återvänder. Erik Nilsson lämnar Ljungskile för att försöka ta en plats i allsvenska Örebro SK där han har kontrakt till och med 2011. Men konkurrens är tuff i ÖSK som gjorde sin bästa säsong i allsvenskan sedan andraplatsen 1994.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Nilsson nobbar Ljungskile

Erik Nilsson stannar i Örebro SK. Mittfältaren kommer inte tillbaka till Ljungskile 2011. – Jag satsar allt på att ta en plats i allsvenskan, säger han.

21-årige Nilsson kom till Ljungskile i våras och tog snabbt en plats i laget på vänster mittfält. Nilsson som var utlånad, har nu återvänt till Örebro SK.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Det gick över förväntan i Ljungskile, och det var perfekt att komma dit när jag inte fick så mycket speltid. Men nu satsar jag allt på att ta en plats i Örebro, säger Erik Nilsson som dock inte stänger dörren för en ny sejour i Bohuslän:

– Nej då, man vet aldrig vad som händer. Det kan gå fort i den här branschen och jag skulle inte ha någonting emot att komma tillbaka.

Fyra mål i superettan

Nilsson gjorde debut för Ljungskile i bortamatchen mot Assyriska den 29 maj. Han gjorde mål direkt och blev dessutom målskytt i tre matcher till. Dessutom gjorde han sex målgivande passningar.

– Det är alltid kul att producera och att få mycket speltid. Det är ju det man tränar för varje vecka, säger Erik som gjorde 20 matcher i superettan för LSK.

Nilssons klubb Örebro SK gjorde sin näst bästa säsong någonsin i allsvenskan och blev trea efter Malmö FF och Helsingborgs IF. I sista omgången mot Trelleborgs FF på Vångavallen (0–1) gjorde Erik Nilsson comeback som inhoppare i den 75:e minuten.

Nu vill han alltså få fler uppdrag i Närkeklubben under 2011.

Tränarna har inte skrivit på

I går berättade Bohusläningen att Martin Smedberg Dalence lämnar LSK efter fem säsonger. Tränarduon Örjan Glans och Bosse Wålemark kommer däremot att fortsätta, men ingen av dem har skrivit på för 2011 – ännu.

– Jag jobbar på som vanligt och känner inte att jag har någon brådska med att skriva på. Det är några detaljer kvar att prata om, men jag ser det inte som ett problem, säger Bosse Wålemark.

Glans och Wålemark kör igång träningen på tisdag i Ljungskile. Då kommer bland andra Gif Sundsvalls mittfältare Sebastian Jaconelli, med rötter i Stångenäs, att provspela.