Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/17

Nu kan du köpa ditt eget slott i Göteborg

Nu kan alla som vill köpa sig ett eget slott i Göteborg - alla som har råd vill säga. Prislappen på en av stadens mest exklusiva bostäder, Wilhelmsberg från 1868, ligger på hisnande 32,5 miljoner kronor. För pengarna får du bland annat ett biljardrum, biorum och ett torn inrett som en bar.

Ett slott på 700 kvadratmeter mitt i centrala Göteborg ligger just nu ute till försäljning - en nyhet SVT Väst var först att berätta om. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Slottet Wilhelmsberg på Danska vägen i Örgryte byggdes 1868 och är byggt i renässansstil, inspirerat av ett slott med samma namn i franska Normandie.
– Det här är ett otroligt speciellt hus och för den som är på jakt efter något som verkligen sticker ut och skiljer sig från det vanliga så gäller det att passa på nu, säger mäklaren Magnus Helin.

Huset har under åren renoverats vid flera tillfällen och är i dag ett toppmodernt hem med 22 rum. 
Bland rummen finns till exempel ett biljardrum, ett biografrum, ett gym, en vinkällare och flera barer. En av barerna ligger högt uppe i ett av slottets torn. Till slottet ingår också en tomt på nära 3400 kvadratmeter. 

Huset är ritat av arkitekten Viktor von Gegerfeldt, som var verksam i Göteborg under den senare hälften av 1800-talet. Von Gegerfeldt ritade huset som en "sommarstuga" åt köpmannen Julius Lindström, som handlade med snus och tobak. Viktor von Gegerfeldt har också legat bakom utformningen av Feskekörka och Trädgårdsföreningen i Göteborg.

Magnus Helin, lade ut huset till försäljning i torsdags. Trots det begärda priset på 32,5 miljoner kronor har hans telefon de senaste dagarna ringt i ett.
– Det har varit ett stort intresse både från media och från spekulanter. Jag hade den första visningen redan samma dag som det lades ut till försäljning. Vi har haft visningar både i går och i dag och vi har även några inbokade nästa vecka, säger Magnus Helin. 

Tror du att prislappen kommer att stanna på 32,5 miljoner?
– Det är alltid svårt att veta, men det här är en så pass unik fastighet att det absolut kan bli en budgivning över det priset, säger Magnus Helin.