Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Ny amerikan klar för Ljungskile

Colin Burns, Sam Brill och Etchu Tabe får sällskap av ännu en amerikan i Ljungskile SK. Klubben har nu gjort klart med Ryan Miller som närmast kommer från spel med DC United i den nordamerikanska högstaligan.

24-åringen Ryan Miller är högerback och beskrivs som fysiskt stark, med mycket snabbhet under fötterna.

– Han är en offensivt lagd ytterback som är bra en mot en. Vi tror mycket på honom, säger Lennart Johansson, sportansvarig i Ljungskile SK.

Amerikanen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut med Ljungskile. Nu ska han alltså stärka backlinjen för att klubben ska kunna klara sig kvar i superettan, där laget inte vunnit någon av de fem senaste matcherna och just nu ligger på nedflyttningsplats.

Den senaste klubbadressen är DC United i den nordamerikanska högstaligan Major league soccer, där bland andra Fredrik Ljungberg spelar med sitt lag Seattle Sounders. Miller har dock inte fått någon speltid hos klubben och parterna valde att riva kontraktet bara en vecka in på säsongen. Därför behöver Ljungskile inte betala någon övergångssumma för högerbacken.

I januari var amerikanen på plats i Sverige för att provspela med Halmstad och uppges ha varit nära ett kontrakt med den allsvenska klubben, innan de till sist valde ett annat alternativ på Millers position. Nu blev det alltså Ljungskile och superettan istället.

– Vi har bara hört positiva saker om honom från Halmstads sida, säger Lennart Johansson.

Ryan Miller är Ljungskiles andra nyförvärv denna sommar efter målvakten Nicklas Svensson, som vaktade målet i 2–2-matchen senast mot Gif Sundsvall. Enligt sportansvarige Lennart Johansson kan det bli ytterligare ett nyförvärv till LSK-truppen:

– Förstärker vi mer rör det sig i så fall om max en spelare, antingen i försvaret eller på mittfältet. Men jag tror att den chansen är ganska liten, säger han.

Tidigare under sommaren fick backen Sam Oji lämna Ljungskile.

Ryan Miller beräknas vara spelklar redan till Ljungskiles nästa match i superettan, borta mot Ängelholm på måndag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se