Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

1920-tal och volym trendigt på bal

Frisyrer inspirerade av 1920-tal och hög volym som Brigitte Bardot. …Så beskriver frisören Ulrika Noord årets hetaste trender i håruppsättning inför vårens studentbaler. …

Snart är håruppsättningarnas bästa tid här: När det är dags att styla studenter inför balen. Frida Brunström, som tar studenten från musiklinjen på Sinclair till sommaren, får sitta långa självlockiga hår stylat av frisören Anna Gunnarsson på Citysalongen i Uddevalla.

– Vi kommer inte att göra en knut utan istället en halvuppsättning eftersom Frida har en bred käke, säger Anna Gunnarsson.

I år är tjugotalets hårband och vågiga lockar tillbaka. Men även volym högt upp på hjässan som på sextiotalet syns på röda mattor runt om i världen.

– Lockar och knutar, det är stort. Har man långt hår ska det se lyxigt och glamouröst ut, säger frisören Ulrika Noord, som driver Citysalongen i Uddevalla.

Hon beskriver förra årets trend som flätor.

– Nästan alla ville ha det förra året så det blir nog några i år också, säger Ulrika Noord.

Att kunderna tror att de måste ha långt hår eller löshår för att skapa en vacker balfrisyr tycker Ulrika Noord är fel.

– Jag tycker det är jättekul att göra kort hår. Det blir superläckert att göra tjugotalslockar i en kortare frisyr, säger hon.

För att skapa en bra balfrisyr är det bra för frisören att veta hur kundens klänning ser ut.

– Är den rockigare eller romantisk, kort eller lång? Vi utgår från stilen på personerna. Ofta kommer kunderna med en bild på en frisyr de har tänkt ut och funkar det inte brukar vi säga "men tänk såhär", säger Ulrika Noord.

På studentbalerna är stilen ofta klassisk.

– Det är få som vågar sticka ut. Det är lockar, romantiskt och flätor som gäller ofta, säger Ulrika Noord.

En annan inspirationskälla för de blivande studenterna är modebloggar.

– Jättemycket i den åldern. De läser och följer bloggerskorna, som i sin tur läser vad moderedaktörerna skriver. Så då sprids trender, säger Ulrika Noord och fortsätter:

– Förr fanns bara en stil som gällde och alla såg likadana ut. Nu är det mer personligt och det är skönt att alla kan få hitta sin stil.

Frida Brunström ser nöjd ut när Anna Gunnarsson är klar. Resultatet blev en halvuppsättning med ett smycke i pannan och pärlor bak.

– Det ser jättefint ut. Jag funderar på att ha något i pannan, som ett smycke. Det är fint, säger Frida Brunström.

Enligt Ulrika Noord är det ett bra trick att ha en blomma eller ett band i håret.

– Det blir pricken över i:et och drar till sig uppmärksamheten. Det blir mycket roligare om man sätter i lite effekter, säger hon.