Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

"Avspärrade kajer - en katastrof"

Snabbutred de avspärrade kajerna i Uddevalla. Det föreslår Liberalerna i en motion till kommunfullmäktige.

"Vattnet är Uddevalla centrums största tillgång. Tyvärr är det avspärrat för uddevallaborna och för besökare med stora orangea skyltar och staket." Så skriver Liberalerna i en motion till kommunfullmäktige, där man föreslår att fullmäktige genomför en snabbutredning och undersöker möjligheterna att öppna kajerna i den inre hamnen. 
– Det är jättetråkigt för Uddevalla som stad att vår största tillgång är avstängd, säger Maria Johansson (L), som menar att det borde finnas bättre tekniska lösningar för att snabba på processen. 

LÄS MER: Turismen påverkas av avspärrningarna 

I motionen föreslås samhällsbyggnadsnämnden att omedelbart och med högsta prioritet utreda förutsättningarna för att öppna upp kajerna, från Västerbron ut till museet på norra sidan, och på södra sidan till Gamla Badhuset. Målsättningen är att besökare ska kunna promenera på kajen i sommar. 

I motionen skriver ni att avspärrningarna är en katastrof för Uddevallas utveckling. Hur menar ni då? 
– Det är ett kraftigt ordval, men avspärrningarna har också en kraftigt negativ inverkan på staden. Vi hoppas att vi ska komma fram till en lösning, så att folk får tillgång till Uddevallas största tillgång, säger Maria Johansson.