Anna Kinberg Batra ,Catharina Elmsäter Svärdh, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson.
Anna Kinberg Batra ,Catharina Elmsäter Svärdh, Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson.

Bohusläns moderater mot strömmen

De bohuslänska moderaterna går mot partiströmmen. Istället för att förorda enbart Anna Kinberg Batra ger de fyra olika förslag på nya partiledare.

ANNONS
|

–Det är valberedningens, inte vår sak, att föreslå den kandidat som är bäst lämpad att leda moderaterna framåt, säger Henrik Sundström, förbundsordförande moderaterna i Bohuslän.

Förbundet i Bohuslän nominerar Catharina Elmsäter Svärdh, Elisabeth Svantesson, Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson till posten som partiledare. Och man gör det utan inbördes ordning.

–Alla fyra kandidater har de kvalitéer som vi anser att en partiledare bör ha, säger Sundström.

En rad olika moderata länsförbund har sedan tidigare fört fram att de helst skulle se Anna Kinberg Batra som Fredrik Reinfeldts efterträdare. Däribland förbunden i Dalarna, Skaraborg, Stockholm, Södra Älvsborg och Värmland. Men det tycker Sundström, och hans partikollegor i Bohuslän, är att gå händelserna i förväg.

ANNONS

–Om man redan nu låser fast sig vid en kandidat så kapar man processen. Det viktiga nu är att moderaternas politikutveckling får stå i centrum. Och att den omfamnar såväl land som stad, säger Sundström, som misstänker att tankarna om att det kan bli omval kan ha bidragit till att man vill påskynda partiledarvalet.

Som ny partistyrelseledamot (fyllnadsval) nominerar moderaterna i Bohuslän Katarina Jonsson från Skövde. –Och om hela partistyrelsen ställer sina platser till förfogande, nominerar vi också nuvarande ledamöter Maria Plass från Bohuslän och Martin Andreasson från Norra Älvsborg, säger Sundström.

ANNONS