Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Brutalt yxrån på lyxhotell – personalen bands fast

Tre maskerade män hotade personalen på Falkenbergs strandbad med kofot och yxa inatt. De band sedan fast dem. – Det tog ett tag innan de kunde komma loss för att larma, uppger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten i jakten på rånarna.

Rånet skedde när personalen skulle stänga och gå hem vid tvåtiden, natten till söndagen. Då kom tre maskerade män in, beväpnade med bland annat kofot och yxa, och hotade dem. 

Personalen bands sedan fast medan rånarna arbetade med att få loss kassaskåpet. De lämnade sedan platsen med sitt byte medan de fastbundna anställda försökte komma loss för att larma polisen vid tretiden.

– Det fick mellan 20 minuter och en halvtimme innan de kunde kontakta polisen, säger Joakim Hansson. 

Polisen säkrar spår

Personalen ska inte ha fått några allvarliga fysiska skador men uppges vara chockade. Polisen är på plats för att genomföra en teknisk undersökning och förhöra de drabbade. 

– Vi har inga misstänkta i nuläget, utan nu handlar det om att säkra upp spår och se om de går att knyta till någon person, säger Joakim Hansson. 

Finns det kameraövervakning i lokalen?

– Det vet jag inte just nu. 

Det pågår ingen konkret jakt efter gärningsmännen i området. Eftersom personalen var fastbundna kunde de inte se på vilket sätt de misstänkta gärningsmännen lämnade platsen. 

Polisen vill ha tips

Uppgifterna om gärningsmännen är, med tanke på att de var maskerade, knapphändiga. Eventuella vittnen som kan ha sett eller hört något kring platsen vid den aktuella tiden, ombedes kontakta polisen så fort som möjligt. 

– Finns det personer som sett någon lasta i eller ur ett kassaskåp ur ett fordon är vi väldigt intresserade av sådana uppgifter. Även uppgifter om att någon har sett ett kassaskåp som har tömts och sedan kastats av någonstans skulel vara intressanta, säger polisens presstalesman Tommy Nyman. 

Hotellchefen: "Vi är chockade"

Händelsen rubriceras som grovt rån. Henric Persson är hotellchef på Folkaens strandbad. Under morgonen har han varit på plats för att ta hand om personalen efter nattens rån. 

– De mår förhållandevis bra, men de är chockade såklart. Vi är chockade allihop, säger han. 

Han berättar att det inte har verkat som att några gäster har varit närvarande när det brutala rånet skedde, men vill i övrigt lämna till polisen att kommentera utredningen. 

– Det är hemskt att det ska hända något sånt här. Just nu ligger fokus på att ta hand om min personal, säger Henric Persson.

Vid 9-tiden på söndagsmorgonen var rånarna fortfarande på fri fot. Enligt polisens presstalesman Tommy Nyman bands personalen fast med bultband. 

– Det vi ska göra nu är att se om vi kan säkra några spår efter gärningsmännen och hålla mer djupgående förhör med de drabbade för att få en uppfattning om vilka som kan ligga bakom det här. Vi är inte ute och söker på adresser utan försöker bygga upp en misstanke mot dem som har gjort det här, säger Tommy Nyman.