Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Busstationens toaletter stängda på obestämd tid

Efter skadegörelse och sabotage under sommaren har toaletterna på Ljungskiles busstation hållits stängda. Det finns ingen plan på att öppna dem igen eftersom risken för nya sabotage bedöms som stor.

Efter år av nedskräpning och skadegörelse så beslutade man i somras att stänga toaletterna på busstationen i Ljungskile. Driftschefen Roger Hansson på Samhällsbyggnad i Uddevalla kommun berättar att det också var av säkerhetsskäl.

– Vi hade haft en lång serie av sabotage och skadegörelse på toaletterna och när dessutom städpersonalen blev hotade och fick utstå okvädningsord så beslutade vi att stänga, säger Roger Hansson.

"Tålamodet tryter till slut"

Han berättar om att man saboterat inredning, vandaliserat med klotter och till och med smetat avföring på väggarna i toalettlokalerna.

– Tålamodet tryter till slut men droppen var när personalen som skulle städa efter vandaliseringen blev hotad, säger Roger Hansson.

"Inget önskat läge"

Det var 2015 som toaletterna vid busstationen i Ljungskile ställdes upp. Huset har asymmetriskt lutande väggar i stålplåt med toalettdörrar i trä. En dörr leder till en tillgänglighetsanpassad toalett med skötbord. Bakom en annan finns en urinoar och bakom den tredje finns ett servicerum för städpersonal.

I nuläget finns det ingen plan på att öppna toaletterna igen om det inte kommer ett beslut från nämnden säger han.

– Det är ju inget önskat läge men vi kan inte heller hålla något öppet som hela tiden saboteras och drar resurser för både städning och lagning. Det är ju tråkigt, det är det, säger Roger Hansson.