Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Byggförberedelser för det nya badhuset är igång

Nu är badhusbygget i Uddevalla igång. Kommunen flyttar på vatten och avloppsledningar för att göra det möjligt för byggstart av det nya badhuset vid Walkesborg.

Tillfälliga staketen är uppsatta och man har spärrat av en del av området vid Walkesborgsbadet. Ett byggområdet håller på att upprättas. Samhällsbyggnadsförvaltningens projektledare för badhusbygget, Torgny Hübert, säger att förberedelser för badhusbygget är igång.

Det är ett omfattande arbete med nydragning av ledningar med en längd av runt 300 meter. Det inleds med grävarbeten, säger Torgny Hübert.

– Vi ska nu sätta igång med att flytta vatten- och avloppsstråken förbi det nuvarande badhuset.

Han berättar att de nya ledningarna kommer att gå i en båge runt området istället för som nu, att de tvärar över tomten.

– Vi drar om allt, dagvatten, spillvatten, vattenledningar och avloppsledningar, säger Torgny Hübert.

Enligt nuvarande beslut ska det byggas ett nytt badhus i Uddevalla vid tomten Windingsborg där nuvarande badhus Walkesborg ligger. Omläggning av vatten- och avloppsledningar samt dagvattenledningar startar nu under januari 2019 och beräknas vara klart sommaren 2019.

Bygget av det nya badhuset vid Windingsborg planeras starta 2020 och vara klart under 2022. Det beräknas kosta 464 miljoner kronor och ska utrustas med bland annat en 50 metersbassäng med tio banor.

Kan man säga att badhusbygget är igång nu?

– Beslutet är ju fattat så vi arbetar efter det, säger Torgny Hübert.