Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dagens toppnyheter

Nedan följer ett urval från nyhetsdagen tisdagen den 12 maj 2020.

Efter ett ramaskri från allmänheten får omtyckta Kärrs badplats vara kvar. Istället för nedmontering läggs skötsel och upptagning av bryggor på markägaren.

– Vi lägger i bryggorna i år och så får de själva ta över skötseln av bryggor och av bajamajan på badplatsen, säger fritidschef Katarina Hansson.

LÄS MER: Kommunen tvärvänder och räddar Kärrs badplats

Alla fackförbund förklarade sig oeniga med NU-sjukvården om hur personalens semester ska läggas upp och mot att kravet på fyra veckors sammanhängande semester slopas. Nu begär Läkarförbundet central förhandling.

– Vi ifrågasätter NU-sjukvårdens ledning som har gjort en annan analys än andra sjukhus i regionen, säger Johan Klaar, ordförande för Västra Götalands läkarförening, Sektion NU.

LÄS MER: Läkarförbundet begär central förhandling

Alliansens företrädare har uttalat bristande förtroende mot kommunstyrelsens ordförande i Uddevalla, Christer Hasslebäck (UP). Men trots den djupa förtroendekris som blottlagts, vill KD hålla ihop nuvarande konstellation, Samverkansmajoriteten, där Uddevallapartiet ingår.

– Vi har inga exakta planer för upplägget, men vi har inte stängt dörren för Christer Hasslebäck eller någon annan, säger David Sahlsten som är ny gruppledare.

LÄS MER: KD vill lappa ihop Samverkansmajoriteten