Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett ödehus utanför Färgelanda brann ner under onsdagsnatten. Bilden är en arkivbild, tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Stefan Bennhage
Ett ödehus utanför Färgelanda brann ner under onsdagsnatten. Bilden är en arkivbild, tagen vid ett annat tillfälle. Bild: Stefan Bennhage

Ödehus brann ner till grunden

Ett ödehus utanför Färgelanda fattade eld under natten. Byggnaden gick inte att rädda.
– Det var helt övertänt och taket hade redan rasat in när vi fick larmet, säger Jonas Gustafsson på räddningstjänsten.

Omkring kvart i fyra på onsdagsnatten fick räddningstjänsten larm om en villabrand strax söder om Färgelanda. Det var ett gammalt ödehus som börjat brinna, men när själva branden uppstod är oklart.

– Det var helt övertänt och taket hade redan rasat in när vi fick larmet, så det hade brunnit ett tag. Det ligger lite avsides till, säger Jonas Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Byggnaden gick då inte att rädda och den brann ner till grunden.

– Vi har inte gjort några släckförsök utan låtit det brinna ner under kontrollerade former, fortsätter Jonas Gustafsson.

Inga personer har skadats i branden. Räddningstjänsten hade personal kvar på plats under morgonen för bevakning. Även polis har varit på plats och skrivit en anmälan om brand utan misstanke om brott.

– Gammalt hus, gamla elledningar, vi har svårt att se nån misstanke om brott, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen.