20 år med Färgelanda Cup

Färgelanda cup firade sitt 20-årsjubileum med en pampig invigning där 57 föreningar defilerade. 130 lag har ägnat helgen åt matcher och gemenskap.

ANNONS
|

Tävlingskansliet ligger i Valboskolans bibliotek och här ringer telefonerna oavbrutet. Det krävs en mäktig logistik för att ta hand om 1 500 deltagare som spelar 325 matcher och ska ha 8 500 portioner mat i sig mellan uppgörelserna.

– Vi har 250 funktionärer igång under helgen och vi är ett 20-tal som jobbar hela veckan, säger cupgeneral Lennart Olsson från Färgelanda IF.

Han berättar att de senaste fem åren har arrangemanget nått sin maximala storlek med 130 lag. Två lag kommer från Skottland och några från Norge, men i övrigt är de i huvudsak lag från hela södra Sverige.

ANNONS

Arrangemanget har en egen camping för 100 husvagnar och 45 tält. Därutöver bor 1 300 barn och ungdomar i skolor och på andra ställen i Färgelanda. I klassrummen hänger badhanddukar på tork och sovsäckar ligger utspridda. I cafeterian softar de som spelat klart för den här gången, innan de ska heja på nya och gamla kompisar i A- och B-finalerna.

Resultaten av finalspelet kommer att presenteras i Bohusläningen på tisdag. De kan också läsas på www.fargelandaif.se/fargelandacup/

ANNONS