Minskar. Dalslands sparkbank minskar sina öppettider i Högsäter.
Minskar. Dalslands sparkbank minskar sina öppettider i Högsäter.

Banken i Högsäter halverar öppettider

Banken i Högsäter kommer att ändra sina öppettider. Från och med den 1 juni kommer kontoret endast vara öppet två dagar i veckan för spontana besök.

ANNONS
|

Idag har kontoret öppet samtliga vardagar i veckan. När juni inleds och sommaren knackar på dörren blir den tydligaste skillnaden för besökaren att dörren kommer vara låst på tisdagar, onsdagar och fredagar. Såvida du inte har bokat in ett besök i förväg, det vill säga.

Kontoret kommer att ha öppet måndag kl. 10-15 och torsdag kl. 10-18 för kassaärenden och obokade besök. Övriga vardagar måste du ha förbokat ett rådgivningsbesök för att komma in.

- Trenden är att vi gör allt mer via mobilen och internetbanken. Många banker försöker lägga ner i mindre orter. Vi försöker hitta en långsiktig lösning så att vi kan fortsätta med kontoret i Högsäter, säger Magnus Olsson, VD på Dalslands Sparbank.

ANNONS

Han berättar att de flesta av bankens kunder idag väljer att använda mobilen, datorn eller bankomaten för att sköta sin vardagsekonomi. Att vara uppkopplad och ständigt ha tillgång till sin internetbank medför därför att banken på ett sätt alltid har öppet dygnet runt.

För den som ändå vill ha någon form av personlig kontakt med en fysisk person på banken finns telefonbanken som tar emot samtal fram till klockan 23 på kvällen.

- Trycket på bankkontoren har minskat väldigt kraftigt. Vi minskar antalet anställda på bankontoret, men försöker hitta sätt att ändå behålla de minsta. Då får vi ha ett samarbete med Högsäter, där vi ser till att ha det som rör spontana bankärenden under vissa specifika dagar, säger Magnus Olsson.

Kommer detta innebära nedskärningar för personalen?

- Nej, inte som en direkt följd av detta. Däremot handlar det om flera pensionsavgångar inom de närmaste åren, den trenden ser vi på sikt, säger han.

Banken i Färgelanda kommer fortfarande ha kvar sina öppettider alla vardagar. För den som behöver kontanter i Högsäter finns ett snabbalternativ i form av bankomaten utanför kontoret.

Den 12 maj bjuder banken in sina kunder till Högsäter för att träffa Magnus Olsson och kontorschefen Anette Johansson.

ANNONS
ANNONS