Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Beskedet: Stor butikskedja klar till köpcentrum

Nu är det klart med ny butik till nya köpcentret i Västerråda i Mellerud. Samtidigt har fastighetsägarna ansökt om att utöka ytan med 1 000 kvadratmeter.

– Ja, det stämmer. Dollarstore kommer att öppna.

Det bekräftar Ingmar Johansson som är ansvarig för uthyrningen för köpcentret som är på gång att öppnas av Melleruds Handel om ungefär ett år. Melleruds Nyheter var först med att rapportera om nya butiken.

Ingmar Johansson är även centrumchef för Tanum Shoppingcenter och har sett vilken positiv utveckling butiken har haft för centret i Bohuslän.

– Jag har sett hur den organisationen jobbar och besöksantalet har ökat avsevärt sedan Dollarstore öppnat för precis ett år sedan där, säger Ingmar Johansson.

Så sent som i våras öppnade Dollarstore en ny butik i Vänersborg och det finns även en i Säffle. Men Ingmar Johansson säger att han inte är orolig för konkurrensen från de andra butikerna i närområdet.

– Det ska du egentligen fråga Dollarstore om men i och med att det är en butik där du kan handla dagligvaror så är jag inte orolig. Det är sådant som folk behöver hela tiden, säger han.

Vill utöka ytan

Butiken kommer att finnas på en yta om 3 000 kvadratmeter. Det är samma storlek som områdets nya Coop-butik.

– Vi söker bygglov för ytterligare 1 000 kvadratmeter. För vi vill ha fler butiker än Dollarstore och Coop.

Enligt Ingmar Johansson förs det diskussioner man han vill inte avslöja vilka butiker de pratar med.

– Vårt önskemål är att det ska vara ett varierat utbud med kläder och sport till exempel. Vi kommer att presentera det efter hand, säger han något hemlighetsfullt.

Hur många butiker som kan komma att rymmas på den övriga ytan kan Ingmar Johansson inte säga men någon butik skulle kunna rymmas på runt 50 kvadratmeter och någon på 100.

– Det är en lång process innan kontrakt är påskrivet.

Hur många jobb kan Dollarstore ge?

– Enligt dem själva handlar det om 12-13 stycken och extrapersonal. Så med Coop handlar det om totalt nästan 45 stycken nu.

– Det är en jättesatsning på ett köpcentret i Mellerud och en av de största i Melleruds historia så jag är givetvis glad, säger Ingmar Johansson.