Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Förra gången tackade kommunen nej till ett bud på 10,5 miljoner kronor. Bild: Henrik Lundbjörk
Förra gången tackade kommunen nej till ett bud på 10,5 miljoner kronor. Bild: Henrik Lundbjörk

Björnhuset är ute för försäljning igen

Ännu en gång ligger Björnhuset ute till försäljning. I mitten av maj ska anbuden vara inne och kommunen hoppas att en försäljning ska bli av den här gången.

I januari kunde Bohusläningen berätta att industrifastigheten Björnhuset i Färgelanda skulle ut för försäljning igen. Nu har en mäklare anlitats och fastigheten ligger ute för försäljning.

– Det känns bra att vi har kommit så långt att det ny finns utlagt på marknaden. Kommunen kommer göra visningar löpande ihop med mäklare, säger det centerpartistiska kommunalrådet Tobias Bernhardsson.

Tackade nej till miljonbud

Vid senaste försöket att sälja företagshotellet tackade kommunen nej till ett bud på 10,5 miljoner. Det dock ingen prislapp satt på fastigheten den här gången, men den värderas något högre nu än vid senaste försäljningsförsöket.

– Vi ser fram emot att få bud på den här fastigheten som är en resurs i vår kommun, och det vill jag verkligen betona. Tidsplanen är att vi inväntar bud under maj månad för att ta det vidare till fullmäktige.

Många turer under åren

Turerna kring Björnhuset har varit många under åren. 2007 avsatte Färgelanda kommun första gången pengar för att bygga ett företagshotell. Det beräknade priset på 15 miljoner kronor växte dock till 90 miljoner under åren.

Det har också varit svårt för kommunen att fylla lokalerna med verksamheter. 12 januari kom dessutom beskedet att Lillesjö lägger ner sin verksamhet i Björnhuset.

Nu ska köpintresserade lämna sina anbud till mäklaren. Sista datum för att lämna anbud är 17 maj.