Brännbollsturnering. Förberedelserna är i full gång.
Brännbollsturnering. Förberedelserna är i full gång.

Brännbollsturnering firar 25 år

I år firar klassiska Genevilyran 25 år. Slussen till att anmäla lag är nu öppen, och Högsäterprofilen Conny Hansson ser fram emot ett stort firande.

ANNONS
|

Förra årets turnering var präglad av regn och åter regn. Tävlingen fick skjutas fram en vecka, vilket gjorde att 44 lag minskade till ynka 25. Då ska nämnas att rekordet ligger på 84 lag.

När det nu är 25-årsjubileum hoppas grundaren och idrottsledaren Conny Hansson att vädergudarna ler lördagen den 28 maj. Och han har redan bokat in några nyheter.

- Jag är stolt som HGF:are att vi lyckats hålla igång så länge som vi har gjort. Vi har fått dit Marcus Eliasson, X-trialåkaren, som kommer och uppträder med sin motorcykel. Jag är riktigt glad över det, säger han.

Klart är även att parkourföreningen i Uddevalla ska uppträda. En av killarna som är med är Oskar Örn som är med i vårens säsong av Ninja Warriors på tv. Under matuppehållet väntas Framåt fredag-gänget från P4 Väst stå på scen och underhålla, för att sedan själva delta i brännbollsturneringen.

ANNONS

- Jag jobbar alltid med att hitta aktiviteter från närområdet i Dalsland och Bohuslän, säger Conny Hansson.

Han ser fram emot en fartfylld brännbollsdag som kanske blir hans sista som arrangör.

- Jag börjar trappa ner. Man ska sluta när det man är på topp. Jag har varit aktiv idrottsledare i fotbollsföreningen 40 år, så det är hög tid.

Slussen till att anmäla lag är öppen till den 20 maj.

ANNONS