Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Butiksrån i Färgelanda – personal övermannade knivman

På torsdagseftermiddagen utsattes en butik i Färgelanda för ett rån av en knivbeväpnad man. Men personalen följde efter gärningsmannen och lyckades avväpna honom i väntan på polis.

Det var strax innan halv tre på torsdagseftermiddagen som en knivbeväpnad klev in på en butik för byggmaterial i Färgelanda. Där ska han blivit hotfull och fått med sig flera varor från butiken.

– Lite diffust i det jag kan utläsa men jag tolkar att det är personalen som han utsatt för hot, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Mannen flydde sedan butiken till fots men butikspersonal följde efter. Personalen ska sedan ha lyckats övermanna samt avväpna gärningsmannen.

De lyckades sedan hålla kvar mannen i väntan på polis. Den misstänkte är en man i 30-årsålden och har nu gripits misstänkt för rån.

– Han har lämnat över kniven och godsen så det blir ett fullbordat rån. Mannen verkar också ha varit narkotikapåverkad, säger Stefan Gustafsson.

Har någon kommit till skada?

– Inte fysiskt vad jag förstår men det är alltid en påfrestning att blivt hotad med kniv och skador kan komma i andra former. Det är inget man vill vara med om.

Hur tänker ni kring att civilpersoner ingriper på det här sättet?

– Man ska alltid vara försiktig att handskas med någon som är beväpnad, speciellt när personen är påverkad. Nu vet jag inte exakt hur det var på plats och hur personerna bedömde situationen, men det finns något positivt att någon vågar göra envarsgripande.