Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Engagerade. Christer Dahlin, Stina Johansson och Agneta Lindström från Rännelandas intresseförening.

Dags för Rännelandaveckan

Bröllopstema, drop-invigsel, tipspromenad och musikunderhållning. Kommande vecka fylls Färgelanda med aktiviteter för stora och små.

Rännelandaveckan är fullspäckad av saker att hitta på. Evenemanget anordnas för fjärde året i rad evenemanget av Rännelanda intresseförening i samarbete med Svenska kyrkan. Planeringen har pågått sedan i höstas.

– Vi ser väldigt mycket fram emot detta. Det brukar vara en välbesökt vecka så därför kör vi lite extra i år och har tio dagar i stället, säger Stina Johansson i Rännelandas intresseförening.

Veckans tema är bröllop och det kommer hållas en utställning i kyrkan med historiska bröllopsföremål blandat med annat nytt. Bland annat kommer det finnas brudkista, gamla fotografin, broderier som kyrkan och föreningen fått tag i.

– Vi har anordnat en dag med möhippa och en med svensexa för att vara med kyrkan i bröllopstemat och även en tipspromenad som har följer samma tema, säger Stina Johansson.

Det kommer vara musikuppträdanden både i kyrkan och i cafélokalen. Alla dagar är från klockan 15.00 till 21.00. Nästa onsdag hålls en dag, bara för barnen. Det kommer vara fiskedam, ponnyridning och våfflor.

– Barnen tycker det är jätteroligt. Förra året kryllade det av barn så man blev alldeles snurrig, säger Stina Johansson.