Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En av Dalslands största bil- och mc-träffar, Jonny´s Classic Meeting, tvingas ställa in. Bild: Johnny Andersson
En av Dalslands största bil- och mc-träffar, Jonny´s Classic Meeting, tvingas ställa in. Bild: Johnny Andersson

Dalslands största bilträff tvingas ställa in

En av Dalslands största bil- och mc-träffar, Jonny’s Classic Meeting, tvingas ställa in. Men med stöd av privatpersoner ser Johnny Andersson att folkfesten ska vara tillbaka med full kraft nästa år.
– Då blir det tioårsjubileum, säger den hoppfulle arrangören.

Det som började i liten skala 2012, har med åren vuxit till ett av Dalslands populäraste arrangemang. Sommaren 2019 lockade bil- och mc-träffen, Jonny’s Classic Meeting, drygt 1000 besökare till den annars stillsamma orten Dals-Långed, två mil söder om Bengtsfors.

– Det är ett litet ställe. Här bor det knappt 2000 personer och det har inte funnits så många arrangemang tidigare. Det märktes att det fanns ett behov av en mötesplats, säger Jonny Andersson, som är projektledare.

– Numera kommer personer från hela landet. Det har blivit en folkfest för alla åldrar, och det gynnar ju även handeln och restauranger. Det finns två pizzerior i Dals-Långed, den ena hade semester och den andra sålde slut på pizzadeg direkt förra gången.

Men sedan rekordåret 2019 har arrangemanget uteblivit. Och på grund av coronapandemin tvingas Jonny Andersson än en gång till det tuffa beslutet – att ställa in.

– Man har inte så många alternativ när det är pandemi, jag får lyssna på experterna och vad de har att säga. Jag hoppades och försökte in i det sista innan jag sa nej.

Jonny Andersson är ensam arrangör och finansiär bakom bilträffen. Till nästa år hoppas han på ekonomisk stöttning från privatpersoner för att Jonny’s Classic Meeting ska kunna komma tillbaka med full kraft efter coronapandemin.

– Då blir det 10-årsjubileum, säger han.