Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dyrare drift. Konstgräsplanen vid Rådavallen har blivit dyrare än väntat för Nordals Alliansen, som vill ha ett samarbete med kommunen om hur situationen ska lösas. På bilden syns Peter Mossberg, Stefan Broberg, Magnus Hvit och Leif Carlsson.

Dyr nota för konstgräs i Mellerud

Konstgräsplanen Dalslands Sparbanks Arena i Mellerud ger föreningarna huvudbry. Oförutsedda kostnader gör att de söker en dialog med kommunen om hur problemen ska lösas.

Konstgräsplanen Dalslands Sparbanks Arena kostar omkring 250 000 kronor årligen att driva runt och den kostnaden finansieras genom avgifter från de fyra fotbollsföreningarna i kommunen som bildar Nordals Alliansen.

Föreningarna får i sin tur in pengar genom olika aktiviteter och arrangemang, bland annat Klassbollen men även försäljning av rabatthäften och lotter ger inkomster.

Nu konstaterar Nordals Alliansen att anläggningen kräver mer pengar än vad man först trott.

”Vi har tyvärr ställts inför ett faktum som ingen av oss räknat med och det är att anläggningen behöver ett större underhåll vart femte år”, står det i en skrivelse till kommunen som tas upp vid kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdag.

Det handlar om byte av belysning samt att lyfta, rengöra och komplettera konstgräset med granulat. Totalt handlar det om en kostnad på cirka 325 000 kronor plus moms.

Belysningen byttes redan i höstas och den kostnaden belastar föreningarnas driftsbidrag för deras respektive anläggningar under 2016.

Föreningarna Melleruds IF, Kroppefjälls IF, Åsebro IF och Håfreströms IF konstaterar också att driftsbidragen inte har indexjusterats på minst tio år, vilket gör det svårt för föreningarna att förvalta kommunens anläggningar på en acceptabel och säker nivå.