Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En elev på en skola i Dalsland har blivit utsatt för kränkande behandling vid flera tillfällen. Bland annat har eleven blivit filmad fast att den inte ville. Personen på bilden har inget med texten att göra.

Elev filmades mot sin vilja

Enligt en anmälan har en elev blivit hotad och filmad. Detta har skett på en skola i Dalsland och nu kräver Skolinspektionen att kommunen ska vidta åtgärder.

Det var i början av oktober förra året som Skolinspektionen tog emot en anmälan gällande en elev på en skola i Dalsland. Enligt anmälaren har eleven blivit utsatt för kränkande behandling vid flera tillfällen.

Eleven ska ha blivit mobbad, hotad, hamnat i bråk och även blivit filmad fast att den inte ville enligt anmälaren och på grund av detta vill eleven inte längre gå i skolan skriver anmälaren.

Kommunen, där den berörda skolan ligger i, har uppgett för Skolinspektionen att eleven blivit utsatt för kränkande behandling. Men att skolan har vidtagit åtgärder för att förbättra klimatet i skolan genom samtal, specialpedagog och extrainsatta möten.

Skolinspektionen konstaterar nu att kommunen och skolan har hanterat en svår konfliktsituation där flera elever, på olika sätt, utsatt varandra för kränkande behandling.

Det framgår att flera åtgärder har vidtagits men samtidigt har kommunen inte följt bestämmelserna när det gäller skyldigheten att utreda och anmäla uppgifterna som handlar om kränkande behandling.

Därför bedömer Skolinspektionen att kommunen måste fortsätta vidta åtgärder för att få den kränkande behandlingen att upphöra. Dessutom behöver man utreda orsakerna till elevens frånvaro och vidta de åtgärder som krävs för att eleven ska fullfölja sin skolgång.