I Färgelanda kommun är 100 procent av de tillfrågade är nöjda med den vård och omsorg som de får. Arkivbild: Jenny Ingemarsson
I Färgelanda kommun är 100 procent av de tillfrågade är nöjda med den vård och omsorg som de får. Arkivbild: Jenny Ingemarsson

Erbjuder landets bästa hemtjänst

Landets bästa hemtjänst finns i Färgelanda. Åtminstone om man frågar vårdtagarna. 100 procent är nöjda med den vård och omsorg som de får.

ANNONS
|

För sjunde året i rad publicerar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Socialstyrelsen rapporten Öppna jämförelser - vård och omsorg om äldre. Där har äldre personer med hemtjänstinsatser svarat på frågan om hur nöjda eller missnöjda de är sammantaget med den hemtjänst som de har.

Rapporten visar att högst andel äldre som var mycket eller ganska nöjda med hemtjänsten kom från Färgelanda kommun. Där var 100 procent nöjda med den vård och omsorg de får.

Enligt Johan Lundh, som är chef för omsorgssektorn i Färgelanda, är detta ett otroligt glädjande resultat - för hela kommunen.

– Det visar på att vi har duktiga och erfarna chefer och personal som har kunskap och närhet till personerna som behöver hemtjänstinsatser. Men nu blir utmaningen att behålla det goda resultatet, säger han.

ANNONS

När det gäller andel äldre som är nöjda med särskilt boende i sin helhet hamnade Färgelanda kommun på 82 procent, vilket också är positivt enligt Johan Lundh.

ANNONS