Färgelandapolitikern och Lysekilspolitikern utesluts

Jan Sohl utesluts från Sverigedemokraterna efter nedsättande kommentarer. Även Annacarin Maisa utesluts.

ANNONS
|

Det var i vintras Bohusläningen rapporterade om hur Färgelandapolitikernriskerade uteslutning från Sverigedemokraterna. Det var efter att Jan Sohl som sitter i kommunfullmäktige skrivit i sociala medier attman ska sprida ut grisblod och slaktavfall på ställen där muslimer samlas.

En anmälan skrevs till medlemsutskottet. Det var Västra Götalands distriktsordförande som inte ville ha kvar Sohl i partiet.

Nuhar partiets partistyrelse beslutat att Sohl utesluts. Det beslutet tog de i måndags.

- Detaljerna i ärendet är inget vi kommunicerar. Men kommentarer som skrivits om i medierna har legat till grund för utredningen och Sohl har fått yttra sig. Generellt kan jag säga att vi ser allvarligt på innehållet. Det har resulterat i en uteslutning, säger Henrik Gustafsson som är informationsansvarig för Sverigedemokraterna.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: "Han ångrar sina inlägg"

Bohusläningen har sökt Jan Sohl på onsdagen men utan resultat.

Även politikern Annacarin Majsa har uteslutits, något som Sveriges Radio Väst var först med att rapportera.

I höstas skrev Bohusläningen om hur hon som då satt i socialnämnden i Lysekil skrev på facebook omatt kasta isbollar på "invällare".

När Bohusläningen då pratade med henne sa hon bland annat att det varit på skämt och att kasta isbollar på någon var inget hon tänkt göra. Nu utesluts även hon alltså ur Sverigedemokraterna.

- De uttalanden som gjorts har inte varit i linje med varken partiets värdegrund, politik eller kommunikation i övrigt. Det är är något som vi betraktat som mycket olämpligt och utifrån det underlag som tagits fram har partistyrelsen därför fattat beslut om uteslutning, skriver nu partiets pressekreterare Christian Krappedal i en kommentar till tidningen.

När Bohusläningen pratar med Maisa på onsdagen säger hon att hon inte visste om uteslutningen och att hon därför inte ville ge en kommentar.

ANNONS