Färgelanda kommun har beviljats bidrag på upp till 6,7 miljoner kronor för renoveringen av Höjdenskolan av Boverket.
Färgelanda kommun har beviljats bidrag på upp till 6,7 miljoner kronor för renoveringen av Höjdenskolan av Boverket.

Får miljonbidrag för renovering

Boverket har beviljat bidrag på upp till 6,7 miljoner kronor för renoveringen av Höjdenskolan i Färgelanda. Kommunen kommer att lämna in underlag för bidraget någon gång efter årsskiftet.

ANNONS
|

Turerna kring Höjdenskolan i Färgelanda har varit många. Skolan stängdes 2010 och eleverna flyttades till Valboskolan, som skulle bli centralortens enda skola. Under de senaste åren har det dock blivit allt tydligare att inte Valboskolan klarar av trycket från detta och i nuläget har skolan moduler för att kunna genomföra utbildningen för sina 120 elever.

Under förra året beslutade därför den dåvarande majoriteten med Socialdemokraterna, Liberalerna och Vänsterpartiet att Höjdenskolan skulle renoveras och åter tas i bruk. En budget sattes till 17,6 miljoner kronor men efter en misslyckad upphandling tillsattes nio miljoner extra till projektet under sommaren 2018.

LÄS MER:Tiden kommen för debatterad renovering

LÄS MER:Renoveringen av skolan dubbelt så dyr

"Jättetrevligt"

Nu kommer ett glädjebesked för kommunen då Boverket har beviljat bidrag på upp till 6 674 750 kronor för renoveringsarbetet, vilket Nwt var först att rapportera om.

ANNONS

– Jättetrevligt men det är ett maxbelopp som vi kan få. Vi kommer lämna in underlag efter årsskiftet och jag vill inte spekulera i vart det landar, men vi kommer få ett rejält bidrag på kostnaderna.

Arbetet påbörjades i augusti och förhoppningen är att skolan kan öppna hösten 2019. Skolan ska göras i ordning både ut- och invändigt, nytt tak ska läggas, ny ventilation ska installeras och så blir det en helt ny skolgårdsmiljö.

– Det flyter på bra, det är en tight tidsplan, men det flyter på enligt plan och budget.

ANNONS