Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Polisen har letade från fredagen efter en man som försvunnit från sitt hem. Han hittades död under lördagskvällen. Bild: Christian Svensson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Försvunnen man hittad avliden

En 74-årig man anmäldes försvunnen i fredags. Han sågs senast vid sin bostad i Siviken. Polis inledde ett stort sökpådrag. På lördagskvällen berättar polis att man hittat mannen död.

Mannen hade en sjukdomshistoria och det var angeläget för polisen att hitta mannen, som brukade vara ute och gå en kortare promenad varje dag. Han lämnade enligt anhöriga sitt hem klockan 11.15 på fredagen. Men kom aldrig tillbaka.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Anhöriga försökte först leta efter mannen på egen hand. Det gjorde man när man upptäckte att både hans mobiltelefon och bilen var lämnade hemma. Men strax innan klockan 15 på fredagen larmades polisen, som satte in stora resurser för att hitta mannen.

– Vi har flera polispatruller på plats och även ett antal hundpatruller deltar i sökandet. Nu har även en polishelikopter kommit till området och försöker hitta mannen, berättade Thomas Fuxborg, presstalesman på polisen.

Även anhöriga och privatpersoner har varit ute och letat efter 74-åringen. Sökandet pågick hela kvällen och natten med bland annat militärens hjälp, och fortsatte under lördagen. Då togs även hjälp av sjöpolisen för att söka av vattendrag.

Vid 19-tiden på lördagen informerade polisen att man hittat mannen avliden. Anhöriga har informerats.