Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Räddningstjänsten fick släcka en gräsbrand norr om Högsäter. Arkivbild, tagen vid annat tillfälle. Bild: Stefan Bennhage
Räddningstjänsten fick släcka en gräsbrand norr om Högsäter. Arkivbild, tagen vid annat tillfälle. Bild: Stefan Bennhage

Gräsbrand bröt ut utanför Högsäter – nära spridas till ladugård

En gräsbrand bröt ut norr om Högsäter på tisdagseftermiddagen. Branden spred sig mot en ladugård i närheten, men räddningstjänsten hann släcka innan elden kom så långt.

Det var strax efter 15 på tisdagen som räddningstjänsten fick larm om en gräsbrand längs med väg 172, mellan Högsäter och Bäckefors. Enligt räddningstjänsten var det ett område på cirka 100 gånger 100 meter som brann, och det spred sig i riktning mot en ladugård, inte långt därifrån.

– Vi är på plats oh det är under kontroll. Vi fick släckt i grevens tid och nu går det mot en å så det är ingen fara, säger Ulrik Olsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Initialt larmades både räddningstjänsten i Högsäter och i Mellerud till platsen, men Mellerudsstyrkan kunde kallas tillbaka innan den nåt fram. Inga personer har skadats i branden.

Det är torrt i markerna och räddningstjänsten manar till försiktighet.

– Det är fjolårsgräset, och den här vinden. Det är jättestor risk att elda nu, det är väldigt, väldigt lurigt. Det går med blixtens hastighet, säger Ulrik Olsson.

Ungefär en timme efter larmet om branden meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Dock lämnades personal kvar för bevakning i ytterligare omkring en timme ifall det skulle flamma upp igen.