Handlarbröder i "kassaskåpssäker" bransch

För tio år sedan tog två av bröderna över pappans butik. Fast allt är inte frukt, grönt och andra livsmedel. En trappa ner finns väl tilltagna personalutrymmen med handlaren Daniel Larssons egna tavlor på väggarna – och ett gammalt bankvalv.

ANNONS
|

Nog har det hänt en hel del på tio år och inte bara i de handelsytor som kunderna har tillträde till. För några år sedan bestämde sig bröderna Daniel och Magnus Larsson, som driver affären tillsammans,för att utvidga och flytta in i det tomma bankkontoret i nedre plan.

Valvet från bankens tid är kvar men det är inte fyllt av pengar eller andra värdesaker, kan Bohusläningen avslöja.

– Nej, valvet har vi som förråd. Det är ju inte så mycket kontanter nuförtiden.

Hur är det med den allmänna ordningen, snatterier till exempel, finns det några problem med det i Färgelanda?

ANNONS

– Det har funnits enstaka individer som har ställt till med ganska mycket men jag uppfattar det som att det har blivit lugnare nu, säger Daniel Larsson.

Butiken har utvecklats successivt och i samband med tillskottet av de före detta banklokalerna har man till exempel fått en ny platsför återvinning av pantburkar och flaskor.

Sedan i somras har ni solpaneler på taket. Hur fungerar det?

– Vi installerade dem i juli förra året och det ger så klart olika mycket beroende vilken månad det är. Men som det ser ut följer vi vår plan att ta in 40000 kilowattimmar per år.

Efter den tid som har gått sedan bröderna tog över räknar Daniel Larsson med att det blir ytterligare minst ett decennium av handel för deras del på orten.

– Det känns som en stabil bransch och ändå är det konkurrens med Uddevalla och andra orter. Vi har kunder från ett stort geografiskt område. Jag tror att trenden är att man vill handla mer och mer lokalt i Färgelanda. Att det har blivit fler invånare stärker också förutsättningarna och det är ju förhållandevis billigt att bo här.

Bröderna är uppvuxna i kommunen men båda bor numera utsocknes.

– Det kan vara skönt att inte ha arbetet så nära inpå sig när man är ledig.

ANNONS

Som sagt, en och annan tavla har Daniel Larsson faktiskt gjort också. Ibokstavlig mening, ska tilläggas. Bakom detta finns ett stort fritidsintresse, visar det sig.Fast det kommer vi att berätta mer om en annan gång.

ANNONS