Helg i Långed för alla som är motorfrälsta

För sjätte gången genomför Jonny Andersson på lördagen sitt arrangemang för både bilar och motorcyklar hemma i Dals Långed.

ANNONS
|

Han menar själv att detta vuxit till ett av de större motorarrangemangen i sitt slag i Dalsland och som i fjol besöktes av 900 personer. Till Jonnys Classic Meeting kom det i fjol 170 och bil- och motorcyklar.

– Vi räknar nog med lite fler i år om vi har tur med vädret, säger Jonny själv som också gjort om mötet lite till träff för ägare till Harley Davidsson motorcyklar.

– Ja, det har saknats en sådan träff här och nu är alla årsmodeller av HD välkomna. Jag räknar med att detta blir Dalslands största märkesträff för HD. Ifjol besöktes vi av riktigt många custombilar och det kan mycket väl bli så igen.

ANNONS

Inga begränsningar

Han berättar att när det gäller bilar finns knappt några begränsningar på vad som är välkommet.

– Nej, vi vill se och bedöma hot rods, street rods, custombilar, sportvagnar och veteranbilar. Men det jag själv tycker är häftigast den här gången är nog den Lamborghini Gallardo som vi stället ut. Det är en V10:a med 560 hästkrafter.

Den officiella delen av träffen den 19 maj börjar klockan 11 med att Jonny Andersson inviger och delar ut pris till Dalslands innovatör 2018.

Det här samhället är annars mest känt som en gammal bruksort, där Dalslands första pappersbruk anlades och byggde upp i slutet av 1800-talet och vars verksamhet präglat omgivning och tätorten. Dalslands kanal går igenom Långed med slusstation och det har också gjort Långed känt, liksom att här länge legat Sveriges enda hästskofabrik. Långed är också känt för de konstutbildningar som Ligger här.

ANNONS