Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Helikopterjakt efter flyende man – hittades i järnvägstunnel

När mannen försökte fly från polisen under den pågående insatsen blev det starten på en polisjakt med både helikopter och hundförare. Efter en kollision med en parkerad långtradare fortsatte mannens flykt till fots på järnvägsspåret – och han försökte gömma sig under en järnvägsbro. Men där tog språngmarschen slut och mannen greps.

På tisdagen gjorde polisen en större insats i Åmål.
– Sedan ganska lång tid tillbaka har vi haft ett koncept som går ut på att vi samlar ihop resurser och kör på bredd emot i princip all typ av brottslighet. I detta fastnar både stort och smått, vilket det även gjort i dag, säger poliskommissarie Peter Torstensson och fortsätter.
– I de här situationerna fastnar även sådant som vi inte väntat oss. Man säger ju att när man trålar så fastnar det grejer.

Polisjakt följde jakten

Under den större insatsen stack en dramatisk händelse ut – som slutade med en intensiv jakt med både helikopter och hundpatruller.

Polisen intresserade sig för en bil som befann sig i centrala Åmål, där det var mycket folk i rörelse. Då försökte föraren smita – vilket blev starten på en biljakt.
– Han körde alldeles för snabbt i ett avställt och körförbudsbelagt fordon, säger Peter Torstensson.

Den snabba färden avslutades med en krasch rakt i en parkerad långtradare. Då fortsatte den misstänkte sin flykt till fots.

– Efter att han krockat flyr han ut på järnvägsspåret. Det går mycket tåg här och de går fort så där fick trafiken stoppas hastigt för att polisen skulle kunna ingripa.

Gömde sig under järnvägsbro

Mannen flydde sedan vidare in i en järnvägstunnel.

När tågtrafiken stoppats kunde man via en polishelikopters värmekamera konstatera att mannen fortfarande var inne i tunneln. Båda öppningarna blockerades och då kunde mannen gripas, som Provinstidningen skrev om först. De fanns även på plats och kunde fota gripandet.

Nu ska åklagaren ta beslut om mannen ska anhållas. Han misstänks i nuläget för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott:
– Det är grov vårdslöshet i och med att han körde som han gjorde, kolliderade med några bilar, säger Peter Torstensson och fortsätter.
– I samband med ingripandet uppstod också misstankar om narkotikabrott.

Han vill dock inte gå in på var narkotikan hittades men berättade att man gjort en husrannsakan i en bostad som är knuten till mannen. Man hittade även den ryggsäck som mannen sågs ta med sig när han flydde från polisen.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare i denna typ av sammanhang.