Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen vill ta över sjukhusrestaurang

Restaurangen på Dalslands sjukhus förblir utan entreprenör och varm mat är utom räckhåll. Kommittén menar att regionen lurade intressenterna med en missvisande annons.

– Alla har tackat nej, säger Lena Hult (S), ordförande i servicenämnden.

För få kunder och en verksamhet som ständigt gick back gjorde att restaurangen på Dalslands sjukhus fick stängas i somras. En kafeteria öppnades i stället och sedan dess har man bara sålt kylda och frysta rätter.

Efter att ha annonserat om att man söker externa intressenter till att driva restaurangen hörde fyra olika av sig. I oktober, tre månader efter att annonsen infördes, kom beskedet att det inte blir något.

"Klantigt handlagt"

– Vi blev väldigt förvånade när vi fick reda på att det aldrig har varit fråga om entreprenad utan enbart ett hyresavtal. Det här är oerhört klantigt handlagt, säger Christer Andersson från kommittén.

– De ville syna oss och trodde inte att det fanns några intressenter, säger han.

Enligt Lena Hult (S) ville man dock satsa på en entreprenör som redan hade personal och bara ville hyra restaurangen. Detta ska intressenterna ha tackat nej till.

– Det kan ha varit olyckligt formulerat i annonsen. Men jag har varit i kontakt med en av intressenterna och där var det inga oklarheter så sett, säger hon.

– Det känns tråkigt för jag tror att det hade varit en bra lösning. Nu måste vi ta oss en funderare för hur vi ska jobba vidare och hitta ett billigare alternativ.