Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/9

Kickade igång lovet med klassisk turnering

Även om det är sportlov passar eleverna på att umgås. Från morgon till eftermiddag kämpade klassernas lag under lördagen mot varandra. Föräldrar och kompisar hejade på sina lirare från läktaren.

Föräldrarna till barnen i årskurs sex på Valboskolan ställde upp med olika uppgifter vid sidan av planen, som att stå i kiosken eller städa.

Vinterkicken är en lång tradition. Nuförtiden är det inte bara deltagare från Färgelanda kommun som är med utan även elever från Hedekas i Munkedal, vilket beror på att antalet skolor har blivit färre.

– Jag kan inget om fotboll men det är kul att hjälpa till och bidra med något. Kokar korv gör jag gärna. Och det är kul att det samlar många, inte bara de som spelar fotboll annars. Man får träffa en massa folk, säger Cissi Pettersson.

Släcker törsten i pauserna

Kiosken var bemannad efter ett schema utan uppehåll, för matcherna avlöste varandra och de spelare som för tillfället inte kämpade på planen behövde förstås släcka törsten med något läskande i pauserna eller ta en varm korv för att hålla motorn i kroppen igång.

En av de aktiva var Meja Nordendorph i fjärde klass på Valboskolan. Hon representerade laget Dream team 4 som gick vidare från gruppspelet.

– Det har varit roligt. Jag är inte med i något lag annars men spelar gärna fotboll hemma med kompisar. I dag har vi vunnit två matcher och förlorat en så vi är i final, säger hon.

"Inte alls säker på att vi vinner"

Från Ödeborgs skola kom ett lag med sjätteklassare som också höll sig framme och gick vidare till final.

– I kväll ska jag vara hemma och vila mina ben för jag har jätteont i både ljumsken och knät, säger Elisei Roman.

Kompisen Hamse Jama var nöjd så här långt.

– Det har gått lite lättare än jag trodde att det skulle göra. Men jag är inte alls säker på att vi vinner.

Just Ödeborg FC var för starka i semifinalen mot ett lag med det annorlunda namnet "Vi har världens bästa föräldrar".

– Jag tror inte att barnen var så involverade i det utan det var nog en kupp från oss, säger Thomas Karlsson, en av klassföräldrarna.

Bra som motvikt till annat

Han har noterat att ju äldre eleverna blir desto färre, som inte tränar fotboll till vardags, går med i klasslagen.

– Det finns så mycket annat att göra i dag än när jag själv som liten var med i Vinterkicken. Men det är bra som motvikt till annat. Visst, de här barnen går säkert också hem och spelar dataspel i kväll. Men då har de i alla fall rört på sig först, säger Thomas Karlsson.