Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunchefen i Färgelanda, Lars-Göran Berg, har sagt upp sig. Foto: Malin Rindvik/Marie Corneliusson

Kommunchefen säger upp sig

Kommunchefen i Färgelanda, Lars-Göran Berg, har lämnat in en tjänsteuppsägning där han avslutar sin anställning som kommunchef.

Lars-Göran Berg gick från att vara kommunchef i Munkedal till att bli kommunchef i Färgelanda under 2015. Men nu väljer han att säga upp sig på egen begäran.

Detta genom en tjänsteuppsägning som kom in under tisdagen. Där begär han att göra sin sista anställningsdag den 31 juli 2017 för att sedan gå i pension. 

I sin tjänsteuppsägning ger han bland annat synpunkten: "För mig har Färgelanda kommun fungerat mycket bra som arbetsgivare och jag har känt starkt förtroende från chef."

Lars-Göran Berg har bland annat jobbat i Färgelanda 1983-1991 som ämneslärare på Valboskolan. Under den perioden var han samtidigt rektor för Komvux under ett år. 

På hans CV innehåller vidare en period mellan 1991 och 1999 då han var rektor i Vänersborg, en period 1999–2005 då han var chef för stödenheten i Vänersborg. 2005–2007 var han Barn- och utbildningschef i Munkedal och 2007–2009 var han utbildningschef i Bengtsfors och nu senast kommunchef i Färgelanda kommun.

Läs mer: