Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fårbonden. Thorbjörn Fälldins minnesutställning om hans liv kommer nu till Färgelanda kommun.

Minnesutställning till centrumhuset

Det började som en gåva, men blev sedan en minnesutställning om Thorbjörn Fälldins liv som fårbonde och statsminister. Nu kommer utställningen till Färgelanda kommun.

Förra året startades en minnesutställning till Thorbjörn Fälldin. Den har varit på turné genom hela Sverige, med bland annat ett stopp i Munkedals kommun under november. Nu kommer utställningen till centrumhuset och Färgelanda kommun.

Under våren 2016 beslutade Centerpartiets partistyrelse att deras gåva till Thorbjörn Fälldins 90-årsdag skulle vara en utställning om hans liv och gärningar. Men efter hans bortgång blev utställningen till en minnesutställning.

Nu kan Tobias Bernhardsson, gruppledare för Centerpartiet i Färgelanda, berätta att mellan den 4 januari och 5 februari kommer utställningen att pågå i centrumhuset, lokal expo. Själv ser Tobias Bernhardsson fram emot att få visa upp den för allmänheten.

– Det är jättekul att vi har fått möjlighet att få hit utställningen till kommunen. Det är en viktig del av historien att informera om Thorbjörn Fälldins liv – en fårbonde som också blev statsminister.

På onsdag, den 4 januari, kommer invigningen av minnesutställningen att äga rum i centrumhuset, med start 15.00. Enligt Tobias Bernhardsson kommer det att bjudas på enklare tilltugg och dessutom kommer det att bli en lokal prägel på invigningen.

– Thorbjörn Fälldin besökte Färgelanda och Ödeborg år 2000 och därifrån har vi material som kommer att visas i samband med invigningen.