Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänkt mordbrand var misslyckad matlagning

Ett radhus i Högsäter brann med öppna lågor på lördagskvällen. En av lägenheterna i huset totalförstördes. Polisen rubricerade först händelsen som en misstänkt mordbrand – nu misstänker man istället att det hela orsakades av misslyckad matlagning.

Det var vid 18-tiden på lördagskvällen som räddningstjänsten fick larm om att det brann i ett radhus i Högsäter i Färgelanda. I huset fanns fyra lägenheter, varav en totalförstördes.

Inledningsvis fanns spridningsrisk men efter ett par timmar var branden helt släckt.

LÄS MER: Radhus totalförstörd i brand

Polisen upprättade en anmälan om misstänkt mordbrand – men efter förhör har nu brottsrubriceringen ändrats.

– I utredningsarbetet som bedrivits under helgen har det framkommit uppgifter om att branden startat i samband med matlagning, så det rubriceras inte längre som mordbrand utan som allmänfarlig vårdslöshet, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i västra Fyrbodal.

Planerna var först att tekniker skulle undersöka den nu avspärrade och totalförstörda lägenheten. Men det är oklart om det kommer behövas, konstaterar Jonni Andersson.

– Det kan vara så att vi låter bli det eftersom att det framkommit uppgifter i förhör, det tyder på att branden startat i köket.

Finns det någon misstänkt?

– Jag går inte in på misstankarna nu. Men utredningen fortsätter, med ändrad rubricering till allmänfarlig vårdslöshet eftersom det fanns spridningsrisk, säger Jonni Andersson.