Motormuller och jättehopp

Motorerna mullrade när förarna som deltog i SM i Monsterrace strax norr om Högsäter tryckte på gasen för att ta sig till mål på den snabbaste tiden.

ANNONS
|

Gena Raceway är en nybyggd monsterracebana som ligger i närheten av idrottsplatsen Genevi strax norr om Högsäter. Under lördagen och söndagen var det tävlingspremiär på banan och flera av de mest framstående förarna i Sverige deltog i tävlingarna under lördag och söndag.

– Vi är några som tycker det är kul att hålla på med detta, säger Jerry Adler, som är mekaniker i team Big Fighter i ED.

Deltagarna i Team Big Fighter hade stora förhoppningar på bil och förare som tävlade i den största klassen. Men det blev inte mer än ett lopp den här gången. Det blev stopp redan efter första tävlingen på söndag.

ANNONS

– Det var en kolvbult som gick sönder så vi kunde inte fortsätta att tävla men det är tyvärr något som händer när man kör monsterrace, säger Jerry Adler.

Det är Scandinavian Monster Driver Association som arrangerade tävlingen i Högsäter under lördagen och söndagen i samarbete med den lokala idrottsföreningen Högsäter GF. Deltagarna tävlade i tre olika klasser.

– Vi fick en förfrågan för snart två år sedan, berättar Stefan Dahl, ordförande i Högsäters GF. Vi tyckte att det här lät intressant och bestämde oss för att ordna en sådan tävling. Det här är något som i likhet med Genevilyran har stor betydelse för de som bor i Högsäter. Det handlar om en mindre ort där det inte händer speciellt mycket.

Närmare 1600 personer tog tillfället i akt at titta på motortävlingen under lördagen. Det var också många som kom för att titta på tävlingen under söndagen. Fredrik och Hanna Kollberg hade åkt ända från Halland tillsammans med barnen Adrian och Noelle för att titta på tävlingen.

– Det är framför allt vår son som gillar den hör typen av bilar, säger Hanna Kollberg.

Det var febril aktivitet inne i depåområdet och flera av bilarna behövde repareras när det var uppehåll i tävlingen. Jennifer Karlsen, 20 år, är mekaniker för sin pappa Roger "Rollover" Karlsen.

ANNONS

– Jag tycker om de här stora bilarna med kraftiga motorer och tycker att man får en adrenalinkick av detta.

Ett stort antal funktionärer från Högsäters GF hjälpte till på olika sätt för att allt skulle fungera på bra sätt.

– Ett sådant arrangemang betyder mycket för vår bygd, säger Mats Blom som tillsammans med David Dahl hjälpte till vid parkeringen vid idrottsplatsen Genevi.

ANNONS