Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Motorträff i Långed för sjunde gången

Lördagen går i motorintressets tecken när Jonny´s Classic Meeting hålls för sjunde gången, på lördagen.

Det som började i mindre skala för några år sedan har numera vuxit till ett av de större evenemangen i Dalsland. Ifjol besöktes motorträffen av över tusen personer, berättar Jonny Andersson.

– Vi välkomnar Hot Rods, Street Rod, Custombilar, sportvagnar samt veteranbilar och gamla motorcyklar som är 1979 års modell och äldre, säger Jonny Andersson.

Ifjol kom det 200 bilar motorcyklar och Långed besökte av cirka tusen personer under motordagen, berättar arrangören.

Dragplåstret

– Ett dragplåster i år bli nog uppvisandet av en av Sveriges snyggaste Harley Davidson-motorcyklar. Den har vunnit många förstapriser i andra sammanhang, bland annat på Elmiamässan.

Ifjol besöktes Jonny´s Classic Meeeting av hundra mc-åkare som åkte H-D.

–Jag hoppas att de blir ännu fler i år som effekt av den maskinen vi kan visa upp. Ifjol blev vi Dalslands största märkesträff för H-D

Vill lyfta Dalsland

Fordonsträffen kombineras i år liksom tidigare med en marknad bestående av konsthantverkare, tillverkare av mat och dryck samt en del andra innovatörsföretag.

Även i år kommer ett pris att delas ut till årets innovatör i Dalsland. Ifjol fick Conny Hansson från Högsäter det priset. Han har grundat och dragit igång Genevilyran, en brännbollsturnering för lag ifrån hela landet.

Vad är ditt mål med det är arrangemanget?

– Att lyfta och visa upp Dalsland och Bengtsfors kommun.