Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Nu fyller filmfestivalen 25 år

Under fredagen drog den 25:e upplagan av filmfestival på Dal i gång och i år hoppas en av deltagarorterna på publikrekord.

Filmfestivalen på Dal är landets tredje största filmfestival och pågår mellan den 17 och 26 mars på olika orter i Dalsland. De orter som deltar är Högsäter, Bengtsfors, Mellerud, Dals-Ed och Långed. Årets invigningsfilm är Lars Von Triers prisbelönta film Dancing in the Dark, som delvis är inspelad i Dalsland. Filmen visas på Folkets Hus i Långed.

Centrumbion i Högsäter inleder med filmen Under sanden medan Ed inviger med Bamse och häxans dotter. I Bengtsfors visas hundraettåringen som smet från notan och försvann som första film och i Mellerud är det Skönheten och odjuret.

Programmet på Centrumbiografen i Mellerud har sammanställts av Gunnar Landegren och Majvor Söderqvist. Gunnar Landegren påpekar att det hade varit roligt om de kunde slå publikrekord i år.

Avslutningsdagen den 26 mars visar Långeds bio samtliga filmer för 25 öre, samma biljettpris som den 110 års jubilerande biografen hade 1907.

– Det finns ju inga 25-öringar längre men Långed har sagt att de löst den frågan, säger Gunnar Landegren.