Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nu tackar Valbohems vd för sig. Foto: Privat/Lasse Edwartz

Nu tackar Valbohems vd för sig

Efter sex år på posten väljer Valbohems vd Leif Eriksson att sluta. Till sommaren gör han sin sista arbetsdag innan han går i pension.

År 2011 tillträdde Leif Eriksson som vd för det kommunala bostadsbolaget Valbohem i Färgelanda. Detta gjorde han efter att Bengt Sundholm gått i pension.

Leif Eriksson, som fyller 62 år i år, har tidigare arbetat på Uddevallahem som underhållschef och på bostadsbolaget Vasakronan med uthyrning av fastigheter. Den 1 april 2011 blev han vd för Valbohem. Men nu väljer han att tacka för sig.

– Jag har valt att plocka ut min pension eftersom jag känner att jag har gjort mitt här i bolaget. Dessutom vill jag vara ledig, säger han. Det har varit sex roliga och spännande år men nu känner jag att det är dags att lämna över till någon annan.

När han tittar tillbaka på tiden som vd känner han sig stolt och nöjd. Ett av projekten som han är mest nöjd över är bygget på Hemelinvägen, som startade hösten 2016, där sex radhuslägenheter ska stå färdiga till våren. I nuläget har alla lägenheter blivit uthyrda.

Läs mer: Valbohem höjer inte hyrorna 2017

– Nu har jag siktet på att bygga klart samt färdigställa bokslutet och till sommaren gör jag min sista arbetsdag. Då slutar jag när jag känner mig på topp.

Under de sex åren som han varit vd har han haft stort fokus på att sänka drift- och lånekostnaderna, vilket han också lyckats med. Dessutom har man lyckats att minska energianvändning med 32,2 procent under 2015. Detta ledde till att man inte behövde höja hyrorna under 2017, vilket Bohusläningen redan berättat om.

Nu hoppas han att styrelsen kan hitta en efterträdare innan han själv slutar.

– Jag hoppas att jag hinner lämna över innan jag går i pension. Dessutom tror jag inte det ska vara några problem att hitta någon som kan ta över det här jobbet.