Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Nya vittnesuppgifter från Stigenbranden

Polisen har fått in nya vittnesuppgifter angående den misstänkt anlagda branden i Stigen i mitten av september. Och utredningen som gått i stå tar ny fart. Nu vädjar man till allmänheten om fler iakttagelser från den aktuella kvällen.

Det var strax före klockan 21.00 lördagen den 15 september som SOS larmades om en brand i Stigen. Det var plastmaterial tillhörande plaståtervinningsföretaget Wipco AB som tagit eld och ingen naturlig brandorsak kunde hittas.

LÄS MER: Fabriksbyggnad i brand – farlig rökspridning

Polisen startade en utredning om misstänkt grov skadegörelse och man har arbetat efter tesen att branden var anlagd. Till en början fanns det dock inget för polisen att gå på och utredningen stod still.

LÄS MER: Nader Mohamad har följt släckningsarbetet i Färgelanda hela natten

Nya vittnesuppgifter

Nu har läget förändrats sedan nya vittnesuppgifter inkommit under helgen.

– Vi höll förhör och det var såpass intressanta uppgifter att vi nu kan gå vidare i ärendet, säger Jan Bäckström, förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Är brottsrubriceringen fortfarande grov skadegörelse?

– Ja, det är det. Sen om det blir något annat, det får utredningen utvisa. Men vi misstänker att det är ett uppsåtligt brott, säger han.

Vad de nya uppgifterna gäller vill han inte svara på i nuläget. Dock kan han berätta att man nu vet om fler personer som kan ha gjort iakttagelser från kvällen. Polisen vädjar också till allmänheten för mer information.

– Vi söker vittnen eller iakttagelser i anslutning till området från kvällen. Finns det någon som vet mer om branden, så är man välkommen att höra av sig till polisen i Uddevalla, säger Jan Bäckström.

LÄS MER: Brandhärjad fastighet utreds av miljönämnd